Головна Новини Політика України 2024 Загрожує криміналом для волонтерів: військова відреагувала на законопроєкт Безуглої
commentss НОВИНИ Всі новини

Загрожує криміналом для волонтерів: військова відреагувала на законопроєкт Безуглої

Українська військова прокоментувала скандальний законопроєкт від народної депутатки Мар'яни Безуглої щодо кримінального покарання за привласнення державних функцій.

4 квітня 2024, 10:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військова Ірина Клейменова прокоментувала законопроєкт народних депутаток Мар'яни Безуглої та Галини Третьякової. За цим законопроєктом громадські організації, зокрема і волонтери повинні здійснювати спілкування з міжнародними донорами лише через погодження влади. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Espreso.

Загрожує криміналом для волонтерів: військова відреагувала на законопроєкт Безуглої

Народна депутатка Мар'яна Безугла. Фото з відкритих джерел

Ірина Клейменова вважає, що законопроєкт Мар'яни Безуглої суперечить Конституції та іншим чинним документам. За її словами, у разі ухвалення законопроєкту, українським волонтерам потрібно буде звертатись до влади, щоб отримати дозвіл на виїзд для збору грошей, що створює можливість тиску.

"Якщо вичитати сам законопроєкт, а я дуже уважно його читала, під цей законопроєкт, тобто під кримінальну відповідальність, потраплятимуть усі ГО та БФ, які їздять по світу і просять грошей", — говорить Клейменова.

Військова зазначила, що законопроєкт може й не бути прийнятий, а сама його авторка Мар’яна Безугла назвала його "законодавчим жартом". Проте, поки депутатка не відкличе документ, він може бути прийнятий.

"Знаючи Мар'яну Безуглу, я повірю, що це законодавчий жарт, лише тоді, коли вона його відкличе. До цього моменту – це чинний законопроєкт і я не ставитимуся до нього як до жарту", — додала Ірина Клейменова.

Нагадаємо, що 20 березня депутатки Мар’яна Безугла та Галина Третьякова внесли законопроєкт про кримінальне покарання за привласнення державних функцій без надання повноважень на таку діяльність. Згодом Безугла назвала свій проєкт "законопроєктною провокацією" для політичних дискусій. Такі дії розкритикували не лише в Україні, але й в ЄС. Євродепутатка Віола фон Крамон здивувалась ідеями внести законопроєкт для провокацій на фоні переговорів України про вступ до ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Безугла зраділа відставці секретаря РНБО Олексія Данілова.

Також ""Коментарі" писали про українського співака Святослава Вакарчука, який зізнався, чи піде знову у політику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини