Головна Новини Політика України 2024 Безугла зізналася навіщо вона зареєструвала законопроект, згідно якого посадити можуть кожного
commentss НОВИНИ Всі новини

Безугла зізналася навіщо вона зареєструвала законопроект, згідно якого посадити можуть кожного

Нардеп Мар’яна Безугла зізналась, що зареєстрований нею законопроєкт, згідно якого можна посадити до в’язниці багатьох українців, є тестом на політичну дискусію

26 березня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

Як повідомила у Фейсбуці нардеп Мар’яна Безугла зареєстрований нею та Галиною Третьяковою законопроєкт  про кримінальну відповідальність за неуповноважене представництво України у міжнародних переговорах насправді є прецедентом апеляції до історії та тестом на політичну дискусію.

Безугла зізналася навіщо вона зареєструвала законопроект, згідно якого посадити можуть кожного

Мар'яна Безугла

При цьому Безугла додала, що законопроєкт є похідним із американського Акту Логана, який досі чинний в США.

Депутат підкреслила, що федеральний закон, прийнятий ще 30 січня 1799 року, встановлює кримінальну відповідальність за ведення переговорів неуповноваженими громадянами США з урядами інших країн, які ведуть дискусії зі Сполученими Штатами.

Згідно з повідомленням Безуглої, мета цього закону — запобігти підриву офіційної позиції країни. Закон був ухвалений після переговорів сенатора Джорджа Логана з Францією у 1798 році та підписаний президентом Джоном Адамсом 30 січня 1799 року. За словами депутата, декільком особам були пред'явлені або очікувалися, що будуть пред'явлені звинувачення у порушенні цього закону. Жоден із винуватців, за її словами, насправді не був засуджений, але Закон Логана часто використовується як прецедент у політичних суперечках та є успішним превентивним інструментом протягом двох століть американської історії.

При цьому народний депутат додала, що в Україні є приклади, коли можна було б застосувати так званий прецедент Логана. Наприклад, за її словами, таким чином можна було розглянути поїздку депутатів ОПЗЖ до Росії, яка відбулася в березні 2020 року.

Безугла підкреслила, що на голосування законопроєкт виносити не будуть.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховну Раду внесли законопроєкт, згідно якого багатьох українців можна притягнути до кримінальної відповідальності.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини