Головна Новини Політика України 2024 Чому велике перезавантаження влади продовжується: до чого є питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому велике перезавантаження влади продовжується: до чого є питання

Вже відбулася зміна керівництва ЗСУ, тепер настала черга проводити заміни в РНБО

27 березня 2024, 11:00 comments3195
Поділіться публікацією:

Одним із найбільш обговорюваних внутрішньополітичних рішень в Україні стало звільнення 26 березня Олексія Данілова з посади секретаря РНБО. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Данілов працюватиме на іншому напрямку, не уточнивши, на якому (але не виключено, що – дипломатичному). Від нового керівника РНБО – Олександра Литвиненка президент очікує об'єднання попереднього досвіду (керівництва Службою зовнішньої розвідки) із завданнями, що стоять перед РНБО. Сам Данілов заявив, що він працював і працюватиме й надалі заради України та її перемоги над російським агресором. Як оцінюєте такі кадрові рішення? Про що вони говорять – і до чого можуть призвести? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Чому велике перезавантаження влади продовжується: до чого є питання

Звільнення Данілова. Фото з відкритих джерел

Все відбувається безконфліктно і це радує

Засновник соціологічної компанії Active Group, політичний експерт Андрій Єрьоменко вважає, що нинішні рокіровки – частина глобального оновлення керівництва в Силах оборони загалом.

"Вже відбулася зміна керівництва ЗСУ, звільнення не лише головкому, а й усієї структури Генштабу. Ми бачимо зміну тактики оборони, коли замість наступу та деокупації переходимо більше до оборони. Вже можна чітко сказати, що відбувається активніша робота наших спецслужб, які займаються атаками по глибоких тилах у самій Росії. Однією з ланок цього ланцюга стали рейди російських збройних формувань на територію країни-агресора, удари по Бєлгороду і таке інше. У рамках такої зміни підходів цілком природно, що вирішено змінити керівництво РНБО", – пояснює експерт.

На його думку, добре, що все відбувається безконфліктно. Одну людину змінюють на іншу, причому тому, кого відправляють у відставку, знаходять нову корисну посаду. Таким чином усі продовжують працювати на благо України.

"Може не подобатися, що ми не розуміємо логіки тих чи інших змін. Але, напевно, ми й не повинні їх розуміти, – зауважує Андрій Єрьоменко. – Те, що новим секретарем РНБО став професійний розвідник, говорить саме за себе. Адже останнім часом наші тактики та стратегія серйозно пов'язані саме з ударами по цілях у глибокому російському тилу. А ці цілі треба ще розвідати, скоригувати тощо".

Підпорядкування всіх розвідорганів ОП – небезпечне з точки зору знищення системи противаг

Політичний аналітик Павло Нусс поділився такою думкою:

"Відставка Данілова – результат прихованого конфлікту секретаря РНБО з головою Офісу президента Єрмаком та спроба взяти під повний та абсолютний контроль усі розвідувальні структури та силові органи. Є інформація, що на Банковій обговорюється питання об'єднання Служби зовнішньої розвідки та Головного управління розвідки Міноборони в єдиний консолідуючий орган, який буде прямо підпорядкований ОП, а отже, Андрію Єрмаку".

За попередніми даними, продовжує експерт, орган очолюватиме нинішній голова ГУР Кирило Буданов.

"Хоча особисто я сумніваюся в його кандидатурі з огляду на неприховані амбіції Буданова, що дуже не подобається ОП. Згодом буде все зрозуміло. Єдине, що зрозуміло на даний момент – поєднання всіх розвідорганів та підпорядкування їх ОП – небезпечне з точки зору знищення системи противаг", – наголошує Павло Нусс.

Щодо подальшої долі Данілова, швидше за все, він буде номінований на посаду посла України в одній із країн, прогнозує аналітик.

"Після чого про нього як про медійно активну персону забудуть", – вважає Павло Нусс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять нові кадрові рішення Зеленського: кому і чим не догодив Данілов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

27 березня 2024, 16:41

Хотите подскажу действительно эффективную идею перезагрузки власти? все это шапито во главе с нелохом выгнать поганой метлой и посадить надолго. Государственную власть передать Польше/Франции или любому другому цивилизованному государству. Или же вообще коалиции стран-партнеров. Как минимум, до окончания войны и стабилизации ситуации. И все это со вводом войск со всем необходимым вооружением. Иначе дела здесь не будет.


Новини