Головна Новини Політика України 2024 У "Слузі народу" погрожують демаршем: який законопроєкт викликав резонанс у ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

У "Слузі народу" погрожують демаршем: який законопроєкт викликав резонанс у ВР

Деякі народні депутати не підтримують законопроєкт про заборону УПЦ МП.

22 липня 2024, 09:55 comments3797
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Близько 70 депутатів у Верховній раді поставили ультиматум керівництву партії "Слуга народу". Причиною цього стала те, що на голосування у парламент не виносять законопроєкт про заборону Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Про це повідомляє українська журналістка та головна редакторка порталу LB.ua Соня Кошкіна.

У "Слузі народу" погрожують демаршем: який законопроєкт викликав резонанс у ВР

Засідання у Верховній Раді. Фото з відкритих джерел

За словами Кошкіної близько 70 народних депутатів з "Європейської Солідарності", "Голосу" та мажоритарники зі "Слуги народу" заявили, що не будуть брати участь у всіх голосуваннях у Верховній Раді, крім продовження воєнного стану.

Як зазначає журналістка, таким чином народні обранці поставили ультиматум керівництву партії "Слуга народу", якщо законопроєкту щодо УПЦ МП не буде в порядку денному.

Соня Кошкіна вказує, що до другого читання законопроєкту у Верховній Раді вдалось зібрати необхідні 226 голосів, однак потрібно більше, щоб підстрахуватись.

За її словами у "Слузі народу" є депутати, які вагаються щодо заборони УПЦ МП. Зокрема до цієї групи входить голова фракції Давид Арахамія та ще близько 30 обранців партії монобільшості. Крім того, Кошкіна вказує, що у "Слузі народу", є інша група з 70 депутатів, які "не підписали підтримку законопроєкту щодо заборони УПЦ МП та не мають наміру підтримувати його у другому читанні".

"Серед них, згідно з оновленим списком підписантів, — Жан Беленюк, Євген Брагар, Максим Бужанський, Данило Гетманцев, Павло Халімон, Георгій Мазурашу, Юрій Корявченков, Сергій Кальченко, Оксана Дмітрієва, Юлія Яцик (днями вийшла з фракції “СН”), Максим Павлюк, Артем Культенко, Наталія Локтіонова, Максим Перебийніс, Маргарита Шол, Павло Якименко тощо", — заявила Кошкіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, в чому ключові ризики законопроєкту про заборону УПЦ МП.

Також "Коментарі" писали про те, скільки всього нардепів проти законопроєкту щодо заборони Московського патріархату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини