Головна Новини Політика України 2024 "Тупо помилився": нардеп пояснив, чому голосував за скандальний законопроєкт
commentss НОВИНИ Всі новини

"Тупо помилився": нардеп пояснив, чому голосував за скандальний законопроєкт

Нардеп Дмитро Гурін перепросив за голосування за законопроєкт 11340, однак заявив, що не буде відкликати свій голос.

18 липня 2024, 13:52
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Дмитро Гурін заявив, що помилився, коли голосував за скандальний законопроєкт 11340. Згідно з цим проєктом закону, корупціонери можуть піти на угоду зі слідством та відкупитись за корупційні злочини.

"Тупо помилився": нардеп пояснив, чому голосував за скандальний законопроєкт

Народний депутат Дмитро Гурін. Фото з відкритих джерел

18 липня Верховна Рада підтримала законопроєкт 11340 у першому читані. Після публічної критики народний депутат Дмитро Гурін у соціальній мережі X заявив, що помилився під час голосування. Нардеп сказав, що йому соромно та у другому читані він буде голосувати проти скандального законопроєкту.

"Я проголосував за 11340 який дає можливість корупціонерам зливатись з кримінальних справ. Мій голос не був вирішальним, але це геть неважливо. Я тупо помилився, який сором, вперше таке, пробачте. Це перше читання, в другому голосую червоною", — пише Гурін.

На заклик активіста Сергія Стерненка відкликати свій голос, Дмитро Гурін відповів, "такої процедури немає", а потім додав, що можна написати заяву, "але вона ні на що не впливає".

Після коментарів під дописом Гурін кілька разів перепросив та пояснив, що "переплутав номери з законом про землі для сил оборони". 

"Ладно, це перше читання, помилився і помилився. Слухайте, всі помиляються. Мені реально соромно, але цю помилку є як виправити, це було тільки перше читання", — наголосив нардеп.

Нагадаємо, що законопроєкт 11340 передбачає, що у випадку визнання провини у корупційних злочинах можна буде укласти угоду зі слідством та заплати штраф відповідно від рівня скоєного злочину. Крім того, антикорупційна експертиза у висновках вказала, що законопроєкт має невідповідності в деяких нормах законопроєкту щодо корупційних ризиків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо, який потрібно заплатити штраф, щоб "відкупитись" від корупційного злочину.

Також "Коментарі" писали, що у Центрі протидії корупції розкритикували законопроєкт 11340.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини