Головна Новини Політика України 2024 Голова ЦПД заявив, що нардепи хочуть провести законопроєкт, який дозволить "відкупитись" корупціонерам
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова ЦПД заявив, що нардепи хочуть провести законопроєкт, який дозволить "відкупитись" корупціонерам

Віталій Шабунін критикує народного депутата за законопроєкт, яки передбачає можливість "відкупитись" від судового покарання.

17 липня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Голова правління громадської організації "Центр протидії корупції" (ЦПД) Віталій Шабунін розповів, що народний депутат та голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас нібито хоче швидко ухвалити законопроєкт №11340. За словами Шабуніна, завдяки цьому законопроєкту можна буде "відкупитися" від в’язниці.

Голова ЦПД заявив, що нардепи хочуть провести законопроєкт, який дозволить "відкупитись" корупціонерам

У Верховній Раді хочуть дозволити корупціонерам відкупитись. Фото з відкритих джерел

Віталій Шабунін критикує нардепа з партії "Слуга народу" Сергія Іонушас за законопроєкт №11340.

"Голова правоохоронного комітету “слуга” Іонушас знову “чудить”. Сьогодні він запланував засідання правоохоронного комітету парламенту, де планує  "по швидкому" провести урядовий законопроєкт №11340. Він дозволить фігурантам корупційних злочинів банально відкупитися від суворого покарання", — заявив Шабунін.

Очільник ЦПД стверджує, що завдяки цьому законопроєкту олігархи, зокрема Коломойський зможе вийти "сухим з води". 

"Все це в рамках угод про визнання винуватості. Зараз, щоб укласти таку угоду та зменшити собі покарання за особливо тяжкий злочин, обвинувачені мають “здати” спільників або розповісти про інші злочини. Законопроєкт від уряду ж дозволить фігурантам просто відшкодувати збитки за свої дії та отримати штраф замість ув’язнення", — пояснює Шабунін.

За словами керівника "Центру протидії корупції" таким чином відкупитись від відповідальності зможуть організатори корупційних схем та топ посадовці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віталій Шабунін пояснив, що не може служити в ЗСУ через родимки.

Також "Коментарі" писали, що у ВР вимагають невідкладно відкликати Задорожного із посади голови ТСК по фортифікаціям через можливу корупцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини