Головна Новини Політика України 2024 ЗМІ: Від «ЄС» вимагають відповіді, чи Порошенко насправді є дияконом УПЦ МП
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Від «ЄС» вимагають відповіді, чи Порошенко насправді є дияконом УПЦ МП

Адвокат Олена Ісаєвська звернулася до «Європейської солідарності» із запитом, в якому просить прояснити інформацію із приводу так званого «висвячення» Порошенка в диякони УПЦ МП

21 серпня 2024, 15:16 comments2267
Поділіться публікацією:

Адвокат Олена Ісаєвська вимагає від партії "Європейська Солідарність" надати відповідь, чи досі Петро Порошенко залишається дияконом УПЦ МП, повідомляють "Українські новини".

ЗМІ: Від «ЄС» вимагають відповіді, чи Порошенко насправді є дияконом УПЦ МП

Петро Порошенко

За інформаціє видання, відповідні запити Ісаєвська спрямувала до "Європейської солідарності", а також до Української православної церкви Московського патріархату.

Як повідомляють журналісти, у запиті адвокат посилається, зокрема, на інформацію, яка раніше була опублікована у ЗМІ про те, що народний депутат і колишній президент Петро Порошенко, буцімто, був висвячений у диякони і навіть нібито брав участь в релігійних церемоніях церкви Московського патріархату. 

Окрім того, за інформацією видання, Ісаєвська просить надати інформацію про те, коли саме Порошенко був висвячений у диякони, і чи станом на зараз він продовжує виконувати цю функцію. Якщо ж Порошенко позбавлений сану, то адвокат просить надати інформацію, коли саме це відбулося та на якій підставі, пишуть "Українські новини".

ЗМІ: Від «ЄС» вимагають відповіді, чи Порошенко насправді є дияконом УПЦ МП  - фото 2

Нагадаємо, ЗМІ розповідали про те, що, буцімто, у 2009 році Порошенко нібито отримав сан диякона УПЦ МП. Приводом для таких підозр стало фото, де політик, який на той час очолював Наглядову раду НБУ, у православному вбранні 7 червня 2009 року в Іонинському монастирі очолив хресний хід православної церкви Московського патріархату. Втім в монастирі тоді поспішили спростувати інформацію про те, що Порошенко отримав сан диякона. Втім, там підтвердили, що на Трійцю він дійсно брав участь в хресній ході УПЦ МП. Як би там не було, але після цієї події, відзначають ЗМІ, Порошенко знову почав рухатися кар’єрними сходами вгору і отримав в уряді Азарова посаду міністра закордонних справ.

Портал "Коментарі" розповідав, що 20 серпня Верховна Рада прийняла в цілому доопрацьований законопроект №8371 щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій, зокрема пов’язаних з РФ.  В народі його називають законом про заборону московської церкви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини