Головна Новини Політика України 2024 ЗМІ: Порошенко міг служити паламарем у церкві московського патріархату
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Порошенко міг служити паламарем у церкві московського патріархату

В УПЦ МП повідомили, що Порошенко був їх парафіянином і меценатом

23 серпня 2024, 18:20
Поділіться публікацією:

Екс-президент Петро Порошенко міг служити паламарем в УПЦ московського патріархату і при цьому, буцімто, багато років був меценатом цієї церкви. Принаймні, як повідомляє Уніан, про це йдеться у відповіді УПЦ МП на запит адвоката Олени Ісаєвської.

ЗМІ: Порошенко міг служити паламарем у церкві московського патріархату

Петро Порошенко

"Свого часу Порошенко був парафіянином та меценатом Української православної церкви... З огляду на інформацію, де Порошенко в стихарі несе ікону в оточенні духовенства УПЦ, можна зробити висновок, що він на той час виконував послух пономаря", — сказано у відповіді на запит.

ЗМІ: Порошенко міг служити паламарем у церкві московського патріархату  - фото 2

При цьому, у матеріалі Уніан йдеться про те, що паламар — це чоловік-мирянин, який належить до нижчого ступня церковнослужителів. На думку журналістів, відповідь Канцелярії київської митрополії УПЦ  може спростовувати твердження, що Порошенко нібито ніколи не служив московському патріархату.

"Меценатство в даному випадку можна оцінювати, як пряме фінансування УПЦ МП", — говориться у матеріалі Уніан.

При цьому видання припустило, що Порошенко міг використати служіння в московській церкві для просування своєї кар’єри в урядах Віктора Януковича та Миколи Азарова, де він працював міністром.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що адвокат Олена Ісаєвська звернулася до "Європейської солідарності" із запитом, в якому просить прояснити інформацію із приводу так званого "висвячення" Порошенка в диякони УПЦ МП. З таким же запитом вона звернулася і Української православної церкви Московського патріархату.

У запиті адвокат посилається, зокрема, на інформацію, яка раніше була опублікована у ЗМІ про те, що народний депутат і колишній президент Петро Порошенко, буцімто, був висвячений у диякони і навіть нібито брав участь в релігійних церемоніях церкви Московського патріархату.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини