Головна Новини Політика України 2024 Зеленський назвав країни, які можуть стати наступними цілями вторгнення Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав країни, які можуть стати наступними цілями вторгнення Росії

Володимир Зеленський не відкидає того, що росія може вторгнутися на територію країни-члена НАТО

12 березня 2024, 14:40
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський в інтервʼю французьким медіа BFM TV та Le Monde зазначив, що Путін здатний на сухопутне вторгнення, до деяких країни з метою їхньої дестабілізації. 

Зеленський назвав країни, які можуть стати наступними цілями вторгнення Росії

Зеленський назвав країни, куди путін може ввести свої війська

Водночас президент також зазначив, що хоча публічні погрози Путіна застосувати ядерну зброю сприймаються як частина інформаційної війни, серйозності таким заявам не слід приписувати, враховуючи наявність ядерного потенціалу в інших державах, зокрема у членах НАТО.

"Використання ядерної зброї по інших державах світу — я в це не дуже вірю. А те, що він [путін] може вторгнутись, — так. У тому, що він може зробити сухопутну операцію, я впевнений", — сказав президент.

Особливу увагу український лідер приділив потенційній загрозі від Росії для балтійських держав та Молдови, заявивши, що сухопутні військові операції в цих регіонах є цілком ймовірними. Крім того, Зеленський виразив думку, що Росія може спробувати дестабілізувати Казахстан з метою впливу на відносини з Китаєм.

"Я впевнений, що він (Путін – ред.) може дестабілізувати Казахстан для того, щоб мати діалог з Китаєм. Його плани зрозумілі – багато дестабілізаційних точок у світі. Чим більше, тим більше його перемовна позиція. Ось що робить Путін, тактика його зрозуміла. Йому не потрібно знищити ту чи іншу державу світу, для перемовин достатньо її дестабілізувати і зайняти якусь частину цієї держави", – підсумував президент України.


Раніше “Коментарі” писали, що колишній міністр закордонних справ Вадим Пристайко в коментарі УП розповів про те, як свого часу президенту Володимиру Зеленському вдалося вивести з себе російського диктатора Володимира Путіна і здивувати топлідерів країн ЄС



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини