Головна Новини Політика України 2024 Збільшення податків для військовослужбовців: ВР ухвалила важливе рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Збільшення податків для військовослужбовців: ВР ухвалила важливе рішення

Народні депутати сказали «ні» ініціативі Гетманцева

сьогодні, 10:56
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді продовжують розглядати правки в законопроект про збільшення податків.

Збільшення податків для військовослужбовців: ВР ухвалила важливе рішення

Як вважає нардеп Ірина Фріз, цей законопроект про збільшення податків порушує декілька статей Конституції.

"Він є аморальним і містить ряд загроз для економіки та бізнесу. Він стане точкою відліку для розкручування галопуючої інфляції, обвалення курсу гривні та зупинки ряду підприємств", — відзначила Фріз.

Окрім того, вона зазначила, що  найбільш цинічною є пропозиція голови фінансового комітету парламенту Данила Гетманцева, який запропонував ввести 5% військового збору, який буде в тому числі і для військових.

Разом з тим, Верховна Рада 10 жовтня сказала "ні" ініціативі Гетманцева у частині збільшення податків саме для військових.

"Щойно Верховна Рада України відхилила пропозицію Гетманцева про стягнення збільшеного до 5% військового збору! 298 — депутатів проголосувала про відхилення цього збільшення для сил оборони!" — повідомила нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що напередодні стало відомо про те, що Гетманцев пропонує збільшити військовий збір до 5% в тому числі для військовослужбовців. У Верховній Раді таку пропозицію назвали абсурдною та цинічною. "Військовий збір збільшують для самих військових! Відтепер військовослужбовці будуть сплачувати 5% військового збору! З військових, які на ППД, на лікуванні, на навчанні чи у відпустці — з них заберуть 5% зарплати. Враховуючи, що середня зарплата військовослужбовців без бойових — 20 тис грн, кожен воїн ще на 1 тис більше сплатить податків!" — заявила нардеп Ірина Геращенко.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини