Головна Новини Політика України 2024 Збільшення акцизу на пальне допомогли протягнути «зашкварені» нардепи
commentss НОВИНИ Всі новини

Збільшення акцизу на пальне допомогли протягнути «зашкварені» нардепи

Мова йде про шістьох нардепів, які мають підозру в корупції

18 липня 2024, 12:25
Поділіться публікацією:

18 липня Верховна Рада проголосувала за підвищення акцизу на пальне з 1 вересня. При цьому, як повідомляє нардеп Олексій Гончаренко, скандальне рішення допомогли протягнути "зашкварені" нардепи.

Збільшення акцизу на пальне допомогли протягнути «зашкварені» нардепи

Ріст цін на бензин

За його словами, "за" підвищення акцизу голосував Микола Задорожній, якого звинувачують в корупції. Його вчора суд зобов’язав носити електронний браслет та призначив заставу у розмірі 3 млн гривень.

Також підтримав підвищення акцизу нардеп Андрій Клочко.

"Міг бути в СІЗО, підозра в незаконному збагаченні, вніс заставу, сидить голосує "за". Гунько — колишній депутат "Слуги народу", міг бути в СІЗО, вніс 30 млн застави, сидить в Раді, голосує "за" підвищення акцизного пальна. Одарченко — виключили зі "слуг", корупційний скандал, вийшов під заставу, голосує "за" акцизи. Кузьміних — Слуга народу, хабар в 558 тисяч грн, вніс заставу, голосує за акцизи. Юрченко — колишній Слуга народу, має підозру в корупції, голосує "за", — написав в Телеграмі Гончаренко.

За його словами, так як набрано було 231 голос, то без цих 6 голосів, рішення би не пройшло.

У свою чергу нардеп Олексій Кучеренко звернув увагу на те, що "слугам" допомогли протягти рішення нардепи від колишньої ОПЗЖ.

"Як завжди вирішальними стали голоси "опзж". Все як завжди — коаліція СН та "ОПЗЖ" є очевидною і де-факто обслуговує всі бажання ОП. "Платформа" + "Відновлення" — 25 голосів", — відзначив нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що формально підвищення акцизу має "шляхетну мету" — приведення українського законодавства у відповідність до норм ЄС для виконання Угоди про асоціацію. Проте, опозиційні депутати стверджують, що ЄС в нинішніх економічних умовах не вимагали від України імплементацію цих положень щодо акцизів негайно. Навпаки,дозволяли відтермінувати внесення саме цих положень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини