Головна Новини Політика України 2024 Коли вся країна живе на генераторах, ВР ухвалила чергове зрадницьке рішення: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли вся країна живе на генераторах, ВР ухвалила чергове зрадницьке рішення: про що мова

Верховна Рада підняла акциз на бензин і дизель

18 липня 2024, 11:48 comments9102
Поділіться публікацією:

Сьогодні Верховна Рада дала добро на підвищення акцизу на всі види палива. Таке рішення підтримали депутати із фракції "Слуга народу", частково із "Голосу" та позафракційні депутати.  

Коли вся країна живе на генераторах, ВР ухвалила чергове зрадницьке рішення: про що мова

Робота генератора

Як відзначила нардеп Ірина Геращенко, підвищення акцизу має "шляхетну мету" — приведення українського законодавства у відповідність до норм ЄС для виконання Угоди про асоціацію. Проте, вона стверджує, що ЄС в нинішніх економічних умовах не вимагали від України імплементацію цих положень щодо акцизів негайно. Навпаки, додає політик, дозволяли відтермінувати внесення саме цих положень.

"В результаті ціна на бензин і дизель зросте на 1,66 грн за літр вже у вересні! На думку уряду, це несуттєво! Й це в умовах, коли вся країна живе на генераторах, коли українці змушені збільшити купівлю бензину і дизеля, аби хоч на пару годин мати світло і воду, які не забезпечує влада", — говорить Геращенко.

Окрім того, вона розповіла, що зміни ухваленого законопроекту передбачають, визначення терміну "проміжні продукти" відповідно до Директиви Ради ЄЕС та встановлення ставки акцизного податку на рівні 12,23 грн. за 1 літр. Також зміни передбачають і встановлення нових ставок акцизного податку на пальне, які досягнуть мінімального рівня, передбаченого Директивою Ради ЄС, з поступовим підвищенням до 2028 року.

"Акцизи зростуть вже зараз, за місяць! І це відчує на собі кожна українська родина. Також акцизи ляжуть додатковим навантаженням на продовольчі ціни і інші товари… А далі — значне підвищення акцизів на пальне, зокрема акциз на дизпаливо і основні бензини до 359 євро за 1000 літрів з 2028 року", — підсумувала нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ВР хоче запровадити акциз на солодкі газовані напої.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини