Головна Новини Політика України 2024 Якщо після Зеленського прийде «латентний диякон РПЦ»: у ВР хочуть поставити запобіжники
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо після Зеленського прийде «латентний диякон РПЦ»: у ВР хочуть поставити запобіжники

У ВР створено робочу групу, яка має допрацювати законопроект про заборону УПЦ МП

24 липня 2024, 11:04
Поділіться публікацією:

Щоб врегулювати питання із законопроект про заборону УПЦ МП було прийнято рішення створити робочу групу, яка має доопрацювати законопроект, повідомила нардеп Ліза Богуцька.

Якщо після Зеленського прийде «латентний диякон РПЦ»: у ВР хочуть поставити запобіжники

Блокування ВР

"Оскільки зберігається вимога про те, що першим маємо голосувати багатостраждальний історичний ЗП "про попів", то допоки не будуть узгоджені всі "напрацювання робочої групи", пленарних засідань не буде. Це не означає, що Рада не буде працювати", — повідомила парламентар.

За її інформацією, більшу частину часу депутати працюватимуть в комітетах. При цьому багато народних депутатів матимуть у серпні міжнародні відрядження.

"Тобто депутати не відпочивають. І не йдуть на канікули. Не знаю, навіщо хтось роздмухує тему "відпочинку депів під час війни", — підкреслила Богуцька.

Окрім того, нардеп заявила, що зараз почнеться небезпечна ситуація, коли тих, хто виступає за негайне прийняття законопроекту, почнуть звинувачувати в тому, що вони кидають Україну в прірву, адже треба прийняти багато важливих для виживання українців законопроектів, а "закон про попів" може почекати.

Втім, Богуцька переконана, що чекати цей законопроект не може, бо, якщо після Володимира Зеленського до влади прийде "латентний диякон РПЦ", на карті церков України замайорить російський триколор.

"Тому вважаю, що якщо 21 серпня Закон "про заборону РПЦ" ми проголосуємо, а президент його підпише, то на 33-ю річницю незалежності ми зможемо сказати, що ментальному московському впливу в Україні покладено край", — підкреслила Богуцька.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після голосування за продовження воєнного стану та загальної мобілізації народні депутати від опозиції заблокували парламентську трибуну. Говорять, що начебто вони готові блокувати роботу парламенту до 20 серпня, якщо їх вимоги не будуть виконані. Як повідомила Ірина Фріз, нардепи мають чітку вимогу — включення в порядок денний законопроект про заборону російської церкви в Україні. Мета — захист національних інтересів. Завдання — геть московського попа з нашої держави.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини