Головна Новини Політика України 2024 Місяць без роботи: нардепи у час війни погрожують тривалим блокуванням ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

Місяць без роботи: нардепи у час війни погрожують тривалим блокуванням ВР

Опозиційні нардепи вимагають внести в порядок денний законопроект про заборону УПЦ МП

23 липня 2024, 13:37 comments1257
Поділіться публікацією:

Після того, як народні депутати ухвалили законопроекти про продовження воєнного стану та мобілізації на 90 днів, було оголошено про перерву в роботі парламенту.

Місяць без роботи: нардепи у час війни погрожують тривалим блокуванням ВР

Блокування ВР

Як повідомив у Телеграмі нардеп Ярослав Жлелезняк, надійшла заява від двох фракцій про справжню перерву на 30 хвилин. Він спрогнозував, що після цієї перерви Верховна Рада не повернеться до роботи.

При цьому опозиційні народні депутати заявили, що керівництво фракції "Слуга народу" разом з депутатами із колишньої ОПЗЖ саботують винесення на друге читання законопроекту про заборону "російської філії ФСБ в церковних рясах". Зокрема, про це сказав нардеп Володимир Ар’єв.

"Себто, саботують питання безпеки України. Ну ок. Слів не розуміють, будемо переконувати інакше", — написав у Фейсбуці нардеп.

Разом з тим нардеп Ірина Фріз повідомила про вимоги опозиції.

"Вимога — включення в порядок денний законопроект про заборону російської церкви в Україні. Мета — захист національних інтересів. Завдання — геть московського попа з нашої держави. Одинадцятий рік агресії. Третій рік широкомасштабного. А лобісти РПЦ й досі намагаються блокувати розгляд про заборону кліки московитів. В той час, коли наші захисники дають відсіч окупантам на фронті, "п’ята колона" ФСБ в рясах продовжує злочинну антиукраїнську діяльність", — заявила у Фейсбуці Фріз.

При цьому Железняк повідомив, що трибуна, дійсно, заблокована, подальші засідання Ради відмінили. Наступні, за словами нардепа, за графіком в вже в серпні.

Разом з тим нардеп Євген Шевченко повідомив, що нібито опозиційні нардепи заявляють, що мають намір блокувати трибуну Верховної Ради до 20 серпня.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що представники опозиційної "Європейської Солідарності" заявили в Верховній Раді, що після двох перших голосувань про продовження воєнного стану та мобілізації будуть блокувати трибуну парламенту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини