Головна Новини Політика України 2024 ВР надала право громадам допомагати ЗСУ: що вони зможуть придбати для армії
commentss НОВИНИ Всі новини

ВР надала право громадам допомагати ЗСУ: що вони зможуть придбати для армії

Верховна Рада офіційно дозволила органам місцевого самоврядування підтримувати Збройні сили України

18 червня 2024, 20:35
Поділіться публікацією:

Верховна Рада у другому читанні прийняла законопроект №9559-д, ключовою новелою якого є розширення можливостей підтримки Збройних сил України з боку органів місцевого самоврядування, повідомив народний депутат Віталій Безгін, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

ВР надала право громадам допомагати ЗСУ: що вони зможуть придбати для армії

Віталій Безгін

За його словами, цей законопроект є надзвичайно важливим як для Збройних сил України, так і для органів місцевого самоврядування. Документ надає громадам та регіональним органам, включно з обласними радами, можливість підтримувати ЗСУ. Тепер, каже нардеп, вони зможуть закуповувати все, крім зброї та боєприпасів, які є виключною компетенцією держави. Важливо, що громади добре знають потреби конкретних підрозділів, адже вони тісно співпрацюють з ними, додав політик.

За його словами, такий підхід прискорить надання допомоги військовим і збільшить її обсяги.

Окрім того, Безгін додав, що законопроект вирішує питання начальників військових адміністрацій населених пунктів, які раніше обіймали посади голів громад, усуваючи ризики щодо суміщення цих посад.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді також допустили, що мобілізаційний вік, який зменшено з 27 до 25 років, може бути знижено ще раз. При цьому, у парламенті відзначили, що рішення про зниження мобілізаційного віку було прийнято запізно. Також там додали, що наступні подібні рішення будуть залежати від ситуації на фронті та ходу війни з РФ, адже треба розуміти, що треба заміняти поранених, а також тих військових, які постійно знаходяться на передовій без права на відпочинок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини