Головна Новини Політика України 2024 У ВР допустили, що мобілізаційний вік можуть знизити: названі умови
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР допустили, що мобілізаційний вік можуть знизити: названі умови

Народний депутат Роман Лозинський в інтерв'ю "Liga" допустив, що мобілізаційний вік можуть ще раз знизити

18 червня 2024, 18:39 comments1906
Поділіться публікацією:

В Україні зменшили мобілізаційний вік до 25 років, але це рішення прийняли занадто пізно, і можливі подальші зміни, заявив народний депутат України від партії "Голос" Роман Лозинський.

У ВР допустили, що мобілізаційний вік можуть знизити: названі умови

Мобілізація в Україні

За його словами, Україна уже третій рік веде повномасштабну війну. Ті, говорить він, хто загинув або отримав поранення, потребують заміни. Тим, хто понад два роки виконує завдання на лінії фронту, треба дати можливість відпочити.

"Чи підтримує суспільство зменшення призовного віку? Це риторичне питання. Ніхто б не сказав однозначно так, давайте", – зазначив Лозинський.

Він додав, що з огляду на умови, в яких Україна продовжує боротьбу проти російської агресії, зменшення призовного віку не можна виключати. Як підкреслив нардеп, Україна бореться за власне існування, і тому потрібне рішення про зменшення віку для участі в бойових діях.

Як підкреслив Лозинський, те, що зараз зменшили вік з 27 до 25 років, – це реалії, які треба прийняти. Якщо фронт залишатиметься таким, і війна триватиме, не виключено, що це – не остання зміна щодо віку для мобілізації, заявив нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, наразі у парламенті не обговорюють можливість зменшення мобілізаційного віку до 18 років. Він повідомив, що станом на зараз жодних офіційних заяв, повідомлень, звернень, пропозицій до українського парламенту в межах суб’єктів законодавчої ініціативи не надходило, які спрямовані на зниження віку з якого починаєтсья мобілізація.

Разом з тим, Стефанчук наголосив, що всі, хто має можливість, "має придатність і обов’язок", повинен зробити все, щоб Україна перемогла у цій війні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини