Головна Новини Політика України 2024 Військовий розніс ідею економічного бронювання: що пропонує замість нього
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий розніс ідею економічного бронювання: що пропонує замість нього

Військовий, політичний діяч Юрій Гудименко розкритикував ідею економічного бронювання, від якої не відступають у Верховній Раді

13 червня 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

Юрій Гудименко категорично заявив, що він категорично проти всіх форм так званого економічного бронювання.

Військовий розніс ідею економічного бронювання: що пропонує замість нього

Юрій Гудименко

За його словами, дійсно, бізнес заслуговує на підтримку, відкритість та прозорість від держави. Втім, вважає військовий, для полегшення життя підприємців, для того щоб відкривалися нові підприємства, для інвестицій і як наслідок для зростання зборів у бюджет Україні необхідні чесні судді, адекватна податкова і прозора митниця – в будь-якому порядку, але саме ці три пункти є головними.

Гудименко переконаний, що бронювання має бути тільки і виключно для підприємств, які працюють на обороноздатність або є незамінними для функціонування держави (медицина, освіта, енергетика etc.)

"Питання справедливості є ключовим для продовження війни і перемоги. Рівні умови. Війна для всіх. Справедливість не можна порахувати, але можна порахувати наслідки від її відсутності. Економічні реформи – потрібні. "Економічне бронювання" – ні. Крапка",
— заявив Гудименко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким хочуть ввести економічне бронювання. Його прихильники переконані, бізнес повинен мати можливість бронювати своїх працівників від мобілізації, щоб вижити під час війни, платити податки та, зрештою, фінансувати армію.

При цьому, у Верховній Раді розповіли, що підприємства, які визнані критично важливими за економічними критеріями або ті, що надають послуги Збройним силам України, можуть забронювати від 50% до 100% своїх працівників. Правда, для цього необхідно пройти певну процедуру і отримати відповідні документи.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини