Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді розповіли, хто зможе забронювати всіх своїх працівників
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді розповіли, хто зможе забронювати всіх своїх працівників

Народний депутат Олександр Федієнко в ефірі «Київ 24» розповів, що деякі підприємства матимуть змогу забронювати від 50% до 100% своїх працівників

12 червня 2024, 18:55
Поділіться публікацією:

Підприємства, які визнані критично важливими за економічними критеріями або ті, що надають послуги Збройним силам України, можуть забронювати від 50% до 100% своїх працівників, повідомив народний депутат Олександр Федієнко

У Верховній Раді розповіли, хто зможе забронювати всіх своїх працівників

Бронювання від мобілізації

Для цього, каже нардеп, необхідно пройти певну процедуру і отримати відповідні документи. Він додав, що адміністрації та профільні міністерства активно обробляють такі заявки на бронювання працівників.

Щодо законопроекту про економічне бронювання, Федієнко повідомив, що Верховна Рада ще не досягла навіть стартового етапу, не кажучи вже про фінішну пряму.

За словами нардепа, зараз тривають численні дискусії та дебати щодо моделі економічного бронювання. Генштаб та Збройні сили мають одну позицію, тоді як представники економічного сектору – іншу. Як каже Федієнко, у Верховній Раді розуміють, що з одного боку потрібно оновлювати склад Збройних сил, а з іншого – враховувати чисельність працівників тих підприємств, які працюють офіційно.

При цьому народний обранець наголосив, що Збройні сили утримуються за рахунок коштів українських платників податків, і це не можуть бути кошти іншої країни. Тобто, відзначив Федієнко, Верховній Раді необхідно знайти баланс інтересів, щоб не зруйнувати економіку шляхом вимивання робочих кадрів, що може призвести до недостатнього забезпечення ЗСУ. Втім, з іншого боку, потрібно створити механізми, щоб працівники нелегальних підприємств почувалися некомфортно, додав політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект 11331, який передбачає можливість економічного бронювання від мобілізації співробітників компаній. За цим законопроектом бронювання поширюється на всі суб'єкти господарства, а також ФОПів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини