Головна Новини Політика України 2024 Вакантні міністерства. У ВР розповіли, чи є вже кандидатури нових міністрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакантні міністерства. У ВР розповіли, чи є вже кандидатури нових міністрів

Уже на найближчих засіданнях Верховної Ради народні депутати, ймовірно, розглядатимуть кадрові питання, повідомив в ефірі телемарафону віце-спікер Олександр Корнієнко. Проте, за його словами, кандидатур на посади міністрів ще немає

13 травня 2024, 17:13
Поділіться публікацією:

На найближчих засіданнях Верховної Ради народні депутати, ймовірно, будуть вирішувати кадрові питання, повідомив віце-спікер Олександр Корнієнко. За його словами, мова йде про уряд, де є кілька вакантних посад.

Вакантні міністерства. У ВР розповіли, чи є вже кандидатури нових міністрів

Олександр Корнієнко

При цьому він підкреслив, що народні депутати готові максимально оперативно вирішувати всі кадрові питання. В цьому контексті він згадав, як швидко було проведено звільнення віце-прем’єра Олександра Кубракова, і додав, що його відставка пов’язана тільки з тим, що його міністерство вирішили розділити на два.

Як підкреслив Корнієнко, знову буде створено міністерство розвитку регіонів, громад, територій. При цьому він підкреслив, що, ймовірно, воно може мати іншу назву.

При цьому віце-спікер додав, що наразі немає кандидатур на посади нових міністрів. Проте, за його словами, все може змінитися буквально протягом найближчих кількох днів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Верховна Рада на останньому засіданні звільнила міністра сільського господарства Миколу Сольського та віце-прем’єра Олександра Кубракова. Формальним приводом для звільнення останнього стало розділення його міністерства на два. Депутати кажуть, що один міністр не може одразу очолювати два міністерства, тому Кубракова і звільнили. Проте, є думка, що просто Офіс президента хоче завести в міністерство інфраструктури своїх людей, які сядуть на грошові потоки, які будуть йти на відновлення країни.

Окрім того, експерти звернули увагу на те, що у час війни в Україні зростає держапарат і зараз знову плодять нові міністерства. В цьому контексті вони додають, що саме в держапараті ховаються ухилянти, адже держслужба дозволяє отримати бронь від мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини