Головна Новини Політика України 2024 В уряді сказали, чи може Угорщина сприяти завершенню війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді сказали, чи може Угорщина сприяти завершенню війни в Україні

Україна не може розраховувати на Орбана у питанні встановлення миру в Україні

30 липня 2024, 18:08
Поділіться публікацією:

Україна не може розраховувати на Угорщину у завершенні війни та відновленні миру в Європі, про це в ефірі Freedom сказала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

В уряді сказали, чи може Угорщина сприяти завершенню війни в Україні

Ольга Стефанішина

“Я дуже реалістично оцінюю ситуацію. По-перше, немає ілюзій щодо потепління у відносинах між Україною та Угорщиною. Важливим моментом є те, що ми задекларували, що ці відносини мають бути перезапущені, що Україна налаштована розв’язувати питання, які виникають у наших двосторонніх відносинах”, — сказала Стефанішина.

Вона нагадала про нещодавнє інтерв'ю Віктора Орбана, в якому він визнав, що Росія напала на Україну, але водночас угорський прем'єр зазначив, що наразі його цікавлять лише "мирні переговори".

При цьому урядовиця вважає, що Угорщина систематично використовує Україну як фактор для отримання додаткових політичних вигод у Брюсселі.

Окрім того, Стефанішина заявила, що Угорщина не має інструментів впливу на завершення війни, що підтвердило останнє "мирне турне" Орбана до Києва, Москви, Пекіну та Вашингтона.

“Якби Угорщина мала якісь інструменти впливу на завершення війни, то щонайменше під час приїзду в Україну угорський прем’єр-міністр проінформував би президента Зеленського про те, що в нього далі заплановано зустріч і в Китаї, і в Москві, і у Вашингтоні. Цього не було, що, в принципі, для української сторони є доволі очевидним сигналом, що ми не можемо серйозно розраховувати на роль Угорщини в завершенні війни та відновленні миру в Європі“, — наголосила Стефанішина.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР теж поставили на місце Орбана і заявили, що так звані мирні ініціативи Орбана є неприйнятними.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини