Головна Новини Політика України 2024 У ВР різко поставили на місце Орбана: які слова угорця вибісили нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР різко поставили на місце Орбана: які слова угорця вибісили нардепа

У ВР вважають неприйнятними заяви Орбана про те, що Україна не стане членом ні ЄС, ні НАТО

30 липня 2024, 10:13 comments2294
Поділіться публікацією:

Провокації прем’єра Віктора Орбана заганяють Угорщину в політичну ізоляцію в ЄС, заявила народний депутат Іванна Климпуш-Цинадзе. Політик вважає, що через його сумнозвісні ініціативи деякі голови комітетів у справах ЄС бойкотували зустріч голів COSAC у Будапешті. Лише представниками секретаріатів були присутні Швеція, Латвія та Естонія. При цьому, додала нардеп, Литва та Польща делегували заступників голів комітетів.

У ВР різко поставили на місце Орбана: які слова угорця вибісили нардепа

Віктор Орбан

"Частина ж учасників, які взяли участь у конференції, дуже критично і голосно висловили свою незгоду та протест так званим "мирним" ініціативам угорського прем’єр-міністра", — відзначила Климпуш-Цинадзе.

Сама ж політик наголосила, що будь-які мирні ініціативи мають базуватися на кількох принципах.

"Перше — нічого про Україну без України. І це те, що угорське головування в Раді ЄС наразі порушило. Пропозиції щодо миру мають базуватися на статуті ООН та міжнародному праві. Інакше це буде просто капітуляція. І тоді напад Росії на будь-яку країну ЄС стане невідворотним", — сказала нардеп.

Окрім того, вона закликала Угорщину змінити свою позиції щодо підтримки України і розблокувати надання допомоги від ЄС в рамках Європейського фонду миру. І це не лише заради України, а й заради безпеки у всій Європі.

"Неприйнятними є заяви Орбана про те, що Україна ніколи не стане членом ЄС та НАТО, бо Євросоюз не має для цього достатньо грошей. Україна — не прохач. Із Україною у своєму складі ЄС стане значно сильнішим геополітично й економічно. Україна зацікавлена бути сильним, потужним членом всередині ЄС. Тому навіть під час цієї жорстокої війни, коли ми стікаємо кров’ю, ми все ж продовжуємо реформувати свою державу, щоби відповідати вимогам і принципам Європейського Союзу", — підкреслила Климпуш-Цинадзе.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Орбан впевнений в тому, що Україна буцімто ніколи не зможе реалізувати свої наміри стати членом ЄС та НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини