Головна Новини Політика України 2024 В МЗС України відреагували на рішення ВР ратифікувати Римський статут
commentss НОВИНИ Всі новини

В МЗС України відреагували на рішення ВР ратифікувати Римський статут

Завдяки ратифікації Римського статуту Україна покращить роботу щодо притягнення відповідальності Росії.

21 серпня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на ратифікацію Римського статуту та заявив, що тепер Україна ще більш ефективно працюватиме у сфері міжнародного правосуддя, зокрема і щодо притягнення до відповідальності Росії за її злочини.

В МЗС України відреагували на рішення ВР ратифікувати Римський статут

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Дмитро Кулеба в соціальній мережі X повідомив, що Україна стала 125-м членом Міжнародного кримінального суду. 

"Це була довга подорож, повна викликів, міфів і страхів. Жодна з них не була правдою. І сьогодні ми нарешті там. Україна вже ефективно співпрацювала з Міжнародним кримінальним судом, щоб забезпечити повну відповідальність за всі звірства Росії, скоєні під час російської агресії. Тепер ця робота буде ще ефективнішою", — заявив Кулеба.

Дмитро Кулеба також відзначив, що рішення Верховної Ради, яка 281 голосом підтримала ратифікацію Римського статуту, стане ще однією сходинкою України до зближення з Європейським Союзом.

"З ратифікацією Римського статуту Україна також зробила ще один важливий крок до вступу до ЄС", — наголосив Кулеба.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що одна з народних депутаток розкритикувала голосування та ратифікацію Римського статуту. За її словами, вона не розуміє, чому потрібно було так швидко приймати це рішення.

Також "Коментарі" писали про те, що Мексика запросила російського диктатора Володимира Путіна на інавгурацію президентки. Однак очільник Кремля може бути арештований, якщо потрапить на територію цієї країни, адже Мексика ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини