Головна Новини Політика України 2024 ВР підтримала ратифікацію Римського статуту: у кого з депутатів істерика
commentss НОВИНИ Всі новини

ВР підтримала ратифікацію Римського статуту: у кого з депутатів істерика

Верховна Рада 281 голосом підтримала ратифікацію Римського статуту

21 серпня 2024, 12:01 comments2479
Поділіться публікацією:

Парламент підтримав ратифікацію Римського статуту. За таке рішенні проголосував 281 нардеп, повідомив народний депутат Ярослав Железняк. За його інформацією, народним депутатам перед голосуванням передали листи підтримки від Генштабу та голови ГУР Міноборони Кирила Буданова. Железняк додав, що під час обговорення ратифікації мала місце дуже важка дискусія. Железняк каже, що було багато виступів і за і проти.

ВР підтримала ратифікацію Римського статуту: у кого з депутатів істерика

Верховна Рада

У свою чергу нардеп Софія Федина повідомила, що основні голоси за ратифікацію Римського статуту дала фракція партії "Слуга народу" — 207 голосів. "Батьківщина" дала один голос, платформа за життя – 16 голосів, група "Відновлення" дала 15 голосів, "За майбутнє" — 10, "Довіра" — 8, партія "Голос" — 5, позафракційні – 9.

При цьому нардеп висловила категоричне нерозуміння того, навіщо так було поспішати із ратифікаціє Римського статуту. Вона стверджує, що з цього приводу не було організованого належних обговорень та дискусій.

"Міністру юстиції на представленні дали аж дві хвилини. Наскільки мені відомо військових, яких запросили до аналізу, ламали через коліно, що вони мали підтримати все. Прозвучала навіть така думка, що оскільки ідеться відстрочення на 7 років то в 2031-му році тих, хто зараз прийматиме рішення, воно вже не буде стосуватися, бо їх вже не буде при владі, тому їм все одно. Головне питання чи цивільні в тилу, якими є народні депутати, мають право розпоряджатися долями і погіршувати становище тих, хто сьогодні захищає Україну?" — заявила нардеп.

Більше того, вона переконує, що Римський статут суперечить 25 статті Конституції.

При цьому портал "Коментарі" розповідав, що, на думку експертів, всі ті, хто виступають проти Римського статуту, грають в інтересах Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини