Головна Новини Політика України 2024 В Міненерго вирішили натравити на депутата, який розповів про «брехню» Галущенка, СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міненерго вирішили натравити на депутата, який розповів про «брехню» Галущенка, СБУ

В Міненерго і далі наполягають, що інформація про те, що мала місце аварія на Південноукраїнській АЕС, не відповідає дійсності

26 липня 2024, 13:34
Поділіться публікацією:

Інформацію про "аварію на Південноукраїнській АЕС" в Міненерго продовжують називати фейком і говорять, що вона вперше був закинутий в український інформаційний простір російською пропагандою у відповідь на власні намагання приховати аварію на Ростовській АЕС, інформація про яку з’явилася в медіапросторі раніше.

В Міненерго вирішили натравити на депутата, який розповів про «брехню» Галущенка, СБУ

Герман Галущенко

На жаль, кажуть в прес-службі Міненерго, попри офіційне спростування Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, в Україні почалися відверті маніпуляції щодо стану обладнання АЕС.

Там наполягають, що жодного відключення силового трансформатора, про яке йшлося в розповсюдженому фейку, на станції не було. Якби така подія сталась, це унеможливило би видачу електроенергії і дійсно призвело би до необхідності зупинити атомний блок.

В Міненерго заявили, що пошкодження іншого обладнання не впливає на роботу блока і може мати лише короткочасний (протягом годин) вплив на можливість видачі. Тобто, кажуть у прес-службі, мова йде про прямий наслідок цілеспрямованих атак росіян на об’єкти енергетичної інфраструктури та аномальних погодних умов.

"Така ситуація ніяк не може вважатися "аварією на атомній електростанції". Атомний енергоблок знаходиться в робочому стані. Спроби безвідповідальних політиків спекулювати і поширювати відверті маніпуляції про "аварію на атомній станції" неприпустимі. Просимо Рада національної безпеки і оборони України, а також Служба безпеки України вжити невідкладних заходів щодо притягнення до відповідальності осіб за спроби підігрувати російській пропаганді і дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні", — сказано у повідомленні Міненерго.

На це повідомлення відреагував нардеп Ярослав Железняк, який, власне, і звинуватив міністра енергетики Германа Галущена в брехні щодо ситуації, яка нібито мала місце на ПАЕС.

"А можна ще прохання все ж таки нарешті звільнити піарників, чи хоча б перестати їм давати ці забористі гриби", — написав Железняк в Телеграмі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, міністр Галущенко нібито набрехав нардепам, що позаштатних ситуацій на АЕС, які привели до погіршення умов з енергопостачанням, не було.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини