Головна Новини Політика України 2024 Нардеп розповів, як Галущенко бреше про ситуацію в енергетиці, звалюючи все на російське ІПСО
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповів, як Галущенко бреше про ситуацію в енергетиці, звалюючи все на російське ІПСО

Галущенко набрехав нардепам, що позаштатних ситуацій на АЕС, які привели до погіршення умов з енергопостачанням, не було

25 липня 2024, 12:52 comments2575
Поділіться публікацією:

Минулого тижня під час години запитань до уряду нардеп Анатолій Костюха запитав у міністра енергетики Германа Галущенка про те, чи на Південноукраїнській АЕС були проблеми, які різко погіршили ситуацію з енергопостачанням.

Нардеп розповів, як Галущенко бреше про ситуацію в енергетиці, звалюючи все на російське ІПСО

Герман Галущенко

"Пане міністре, не можу не звернути увагу на постійні інформаційні повідомлення чи-то вкиди навіть від різних видань про стан енергосистеми і аварій в мережі. Так от, до прикладу, вчора ряд видань, посилаючись на слова одного експерта, повідомили, що у нас на ПАЕС вийшли з ладу трансформатори. Через це довелося зупинити роботу одного з енергоблоків", — запитав нардеп.

При цьому, як відзначає нардеп Ярослав Железняк, міністр під стенограму відповів стандартною історією про російське ІПСО, і що все це неправда і взагалі спецслужби мають перевірити експерта, а блок працює.

Железняк не повірив Галущенкові на слово і звернувся із запитом, щоб отримати інформацію із приводу роботи ПАЕС.

"І ми отримали відповідь, яка прямо протилежна до того, що заявив міністр:
Так, 15 липня 2024 року на Південно-Українській атомній електростанції відбулася позаштатна подія в результаті якої були пошкоджені трансформатори струму, що призвело до руйнувань на ВРП 330. В результаті відключився перший енергоблок з навантаженням 1000 МВт, а також три лінії електропередач. Сталося коротке замикання вимірювального трансформатору струмуз наступним руйнуванням та загоранням. Як наслідок в Південно-Східному регіонів були введені графіки аварійних відключень, а в центральних регіонах, в тому числі і в місті Києві суттєво збільшився час відключення споживачів від енергомережі", — сказано у повідомленні Железняка в Телеграмі.

При цьому він підкреслив, що у ці дні, зокрема, у Києві були тривалі відключення електроенергії навіть вночі.

Окрім того, нардеп не розуміє, навіщо Галущенко публічно збрехав про проблеми на АЕС.

"Варіант 1 — міністр не знає, що відбувається в сфері відповідальності. Я б в нього повірив, якщо б це не був "Енергоатом". Варіант 2 — це вже не перший випадок коли "ефективний" і підконтрольний Галущенко і Шурмі менеджмент "Енергоатому" тільки за останній час докерувавлися до таких аварій. І як говорить Юрій Ніколов: "Корупція породжує руко***пість". І напевно хтось навіть серед влади почав задаватися питаннями, чи там все ок", — відзначив Железняк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українцям пообіцяли більше світла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини