Головна Новини Політика України 2024 Уряд змушує чоловіків, які хочуть отримати відстрочку, всиновлювати дітей від попереднього шлюбу дружини
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд змушує чоловіків, які хочуть отримати відстрочку, всиновлювати дітей від попереднього шлюбу дружини

20 червня 2024, 13:59
Поділіться публікацією:

Як повідомив нардеп Олексій Гончаренко, уряд змушує багатодітних батьків, які виховують дітей дружини, всиновлювати їх, якщо вони хочуть отримати відстрочку

Уряд змушує чоловіків, які хочуть отримати відстрочку, всиновлювати дітей від попереднього шлюбу дружини

Олексій Гончаренко

На засіданні за участі обласних голів ТЦК було обговорено питання щодо призову багатодітних батьків, повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

"Ситуація склалась наступна: за законом багатодітні батьки (хто має на утриманні троє та більше дітей) мають відстрочку від мобілізації. Але наші ударнікі труда або, якщо по-іншому казати, Кабінет міністрів, зробив постанову, де необхідно виновлювати дітей. Хоча в законі такої норми немає. Звісно, ТЦК не винні, що уряд робить такі ненормальні постанови, які суперечать Сімейному Кодексу", — відзначив нардеп.

Наприклад, каже Гончаренко, ситуація, коли в сімʼї четверо дітей — двоє від першого шлюбу жінки, двоє від цього шлюбу і є її нинішній чоловік, який утримує всіх цих дітей. А батько інших двох навіть не платить аліменти. Тому для того, хто утримує всіх цих чотирьох дітей — передбачена відстрочка. Але по факту її може і не бути. Тому що Кабмін придумав такі ненормальні правила, говорить нардеп.

В ТЦК має бути трошки інша філософія, вважає Гончаренко, якщо у військовозобов’язаного є право на відстрочку, то вони мають допомогти людині своє право реалізувати.

"Саме тому я прошу вирішити це питання системно. Не треба вимагати документи про всиновлення дітей або рішення суду. Я прошу зробити для всіх ТЦК розʼяснення, відкоригувати практику роботи", — додав політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР із другої спроби відбулося засідання ТСК за участі голів обласних ТЦК. Як повідомила нардеп Ірина Фріз, станом на сьогодні вже відкрито понад 20 кримінальних проваджень щодо протиправних дій ТЦК та СП.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини