Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді зустрілися із головами обласних ТЦК і розповіли, чого вони не розуміють
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді зустрілися із головами обласних ТЦК і розповіли, чого вони не розуміють

У ВР відбулася зустріч із головами обласних ТЦК, повідомила нардеп Ірина Фріз

19 червня 2024, 18:34 comments3119
Поділіться публікацією:

Сьогодні відбулось засідання Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних Силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями.

У Верховній Раді зустрілися із головами обласних ТЦК і розповіли, чого вони не розуміють

ТЦК

Як повідомила нардеп Ірина Фріз, з другої спроби але все ж з’явилось керівництво обласних ТЦК та СП для обговорення протиправних дій до цивільних.

Під час предметного та ґрунтовного розбору конкретних кейсів щодо протиправних дій з боку ТЦК та СП сформовано конкретний перелік проблемних питань, за які має слідувати невідворотність покарання після доведення вини посадовців. Серед них, каже нардеп, смерті в ТЦК та СП, незаконне затримання співробітниками ТЦК, "викрадання" військовозобов’язаних, мобілізація заброньованих, замовні "рейди".

"Всі ці та інші проблеми було детально розглянуто, в деяких з них було визначено подальший порядок дій, деякі потребують нормативного врегулювання, деякі "вскрили" відсутність розуміння в керівництва ТЦК, що норми Закону про мобілізацію мають вищу юридичну силу, ніж вигадані нашвидкоруч формулювання постанов уряду", — відзначила нардеп.

За її інформацією, станом на сьогодні вже відкрито понад 20 кримінальних проваджень щодо протиправних дій ТЦК та СП.

При цьому Фріз додала, що ні в кого немає сумніву, що потрібно терміново додатково ще раз вносити зміни до 560-ї постанови КМУ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що перше засідання ТСК, яке мало відбутися 6 червня, всі голови обласних ТЦК просто проігнорували.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини