Головна Новини Політика України 2024 Уряд сподівається, що українці якось самі переживуть зиму: всі рішення запізнілі або не приймаються
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд сподівається, що українці якось самі переживуть зиму: всі рішення запізнілі або не приймаються

Галущенко не зміг відповісти нардепам на багато запитань

19 липня 2024, 11:47 comments1874
Поділіться публікацією:

Сьогодні у Верховній Раді день запитань до уряду, і багато депутатів цікавилися у міністра енергетики Германа Галущенка, як так сталося, що ситуація в країні з енергетикою просто неймовірно скрутна.

Уряд сподівається, що українці якось самі переживуть зиму: всі рішення запізнілі або не приймаються

Герман Галущенко

Окрім того, нардеп Вікторія Сюмар поцікавилася в міністра, чому коли ТЕЦ системно знищували ще в березні, спрощення ввезення обладнання для альтернативної енергетики ухвалили наприкінці липня.

Але при цьому, каже нердеп, уряд навіть не спромігся внести в Раду закон про розвиток альтернативної енергетики, а запхав перелік обладнання — сонячні панелі, акумулятори, великі генератор — в закон про спрощення ввезення машин для розмінування!

Окрім того, Сюмар запитала, чому в переліку обладнання немає вітряків і всього, що необхідно для вітрогенераціі.

"Двічі не відповів. Склалося враження, що він не сильно в курсі того переліку… але будемо це виправляти, бо сонячні панелі без мита завезуть під зиму, коли вони найменш корисні, а вітряки — на наступне літо, коли вітрів по мінімуму. Тобто, черговий абсурд. Ціну добудови атомних енергоблоків на Хмельницькій АЕС, що подається як панацея від енерго кризи, міністр з двох разів так само назвати не зміг", — відзначила Сюмар.

За її словами, із відповідей міністра стає зрозумілим, що уряд сподівається на те, що українці самі про себе подбають.

"Врешті, від відповідей стало зрозуміло одне: уряд радить людям ставати автономними в сенсі енергозабезпечення. Це головна порада на питання як пережити зиму", — відзначила Сюмар.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нардеп Гончаренко також мав свої питання до Галущенка. Зокрема, його цікавило, кому в уряді треба відірвати яйця за те, що об’єкти критичної інфраструктури виявилися незахищеними перед ворогом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини