Головна Новини Політика України 2024 Уряд може скасувати броні від мобілізації для працівників ДСНС: реакція суспільства
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд може скасувати броні від мобілізації для працівників ДСНС: реакція суспільства

На офіційному сайті уряду з'явилася петиція з вимогою наданням бронювання від мобілізації усьому особовому складу ДСНС

1 червня 2024, 21:00 comments2299
Поділіться публікацією:

В урядових колах України розгорілася суперечка стосовно можливості позбавлення рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) бронювання від мобілізації. Це питання викликало значний резонанс серед громадськості та політичних діячів.

Уряд може скасувати броні від мобілізації для працівників ДСНС: реакція суспільства

Кабмін може позбавити ДСНС броні від мобілізації

Депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко відкрито висловив своє обурення, зазначивши, що такий крок є абсурдним у світлі критичної ролі, яку відіграють рятувальники під час війни. 

"Ці люди рятують життя після обстрілів, гасять пожежі. Скільки життів вони вже врятували?! Їхня мобілізація — це безглуздя. Хто буде робити їх роботу? Хто приїде на виклик після чергової атаки РФ по житловому будинку? Хто буде гасити пожежі?", — написав Гончаренко.

Уряд може скасувати броні від мобілізації для працівників ДСНС: реакція суспільства  - фото 2

На офіційному сайті уряду з'явилася петиція з вимогою залишити бронювання для всього особового складу ДСНС. Петиція швидко набирає підтримку, вже зібрано понад 21 тисячу голосів з необхідних 25 тисяч. Автори петиції аргументують своє прохання необхідністю забезпечення гарантій держави щодо захисту життя, здоров’я та власності громадян, а також виконання у воєнний час норм міжнародного гуманітарного права.

Наразі в уряді офіційно не коментували цю інформацію, що лише підігріває громадські дискусії. Враховуючи зростаючий громадський тиск та очікування значної підтримки петиції, владі може довести знайти баланс між необхідністю поповнення рядів Збройних Сил та забезпечення неперервності життєво важливих служб цивільної безпеки.

Раніше “Коментарі” писали, що в Україні, 18 травня 2024 року, набув чинності новий закон про мобілізацію, який вводить ряд важливих нововведень, які дозволяють звільнити від мобілізації чоловіків та жінок, що мають під своїм піклуванням трьох і більше дітей до вісімнадцяти років, а також осіб, які доглядають дітей з інвалідністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини