Головна Новини Політика України 2024 Українців чекає заморожування всіх соцвиплат, якщо ВР не збереться найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців чекає заморожування всіх соцвиплат, якщо ВР не збереться найближчим часом

Якщо ВР не збереться на засідання, то бюджетна декларація уряду з заморожуванням соцвиплат, буде прийнята автоматом

24 липня 2024, 12:06 comments1221
Поділіться публікацією:

Бюджетний комітет Верховної Ради розглянув та затвердив пропозиції до скандальної Бюджетної декларації Уряду на 2025-2027 роки, яка передбачає заморожування соціальних виплат і помітне зменшення видатків на оборону. І це, як стверджує колишній нардеп Борислав Береза, напряму пов'язано з тим, що ВР не буде працювати найближчі тижні.

Українців чекає заморожування всіх соцвиплат, якщо ВР не збереться найближчим часом

Соцвиплати

"Якщо до 11 серпня у ВР це не буде розглянуто, то Бюджетна декларація залишається прийнятою без жодних пропозицій Верховної Ради і всі заморожування соціальних виплат та раніше озвучене помітне зменшення видатків на оборону вважаються затвердженими. А потім на Банковій скажуть, що ВР нічого не зробила, щоб завадити, тож вся провина і відповідальність на народних депутатах. Як казав один класик української політики "Оцініть красоту гри", — говорить політик.

На його переконання саме тому Офіс президента, буцімто, зацікавлений у паралічі роботи Верховної Ради. Саме тому, додає він, спікер Руслан Стефанчук не вносить на голосування законопроект про заборону діяльності церковних організації пов’язаних з РФ.

"Справа не лише у заграванні зі своїм електорату, а й у корисних інтересах. Тому вірогідність початку роботи ВР до 11 серпня вважається нікчемною. А "слуги" поїдуть у відпуску у відрядження", — відзначив Береза.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що уряд у своїй бюджетній декларації пропонує на три роки відмовитися від індексації прожиткового мінімуму. А отже від підвищень пенсій, соціальних виплат людям з інвалідністю, багатодітним, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, чорнобильцям та іншим. Як відзначали експерти, особливо цинічним виглядає це на фоні підвищення зарплат держапарату і держкомпаніям у цьому році майже на 50%. Саме тому експерти закликали народних депутатів проголосувати проти таких планів уряду і відхилити цю бюджетну декларацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини