Головна Новини Політика України 2024 Уряд хоче на три роки заморозити пенсії і соціальні виплати: у чому цинізм влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд хоче на три роки заморозити пенсії і соціальні виплати: у чому цинізм влади

Уряд хоче заморозити пенсії і соціальні виплати і це при тому, що підвищує зарплату працівникам держапарату

3 липня 2024, 20:10 comments11350
Поділіться публікацією:

Колишній міністр соціальної політики Павло Розенко прокоментував  "Бюджетну декларацію на 2025-27", яку вніс уряд на затвердження Верховної Ради. За його словами, у нього цей документ та пропозиції Кабміну викликали шок.

Уряд хоче на три роки заморозити пенсії і соціальні виплати: у чому цинізм влади

Пенсії в Україні

Політик звернув увагу на те, що уряд пропонує на три роки відмовитися від індексації прожиткового мінімуму.

"А отже від підвищень пенсій, соціальних виплат людям з інвалідністю, багатодітним, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, чорнобильцям та іншим! Особливо цинічним виглядає це на фоні підвищення зарплат держапарату і держкомпаніям у цьому році майже на 50%", — відзначив Розенко.

Колишній чиновник закликав народних депутатів проголосувати проти таких планів уряду і відхилити цю бюджетну декларацію.

"А якщо уряд не здатен підтримати людей в цей непростий час, то треба сформувати новий професійний уряд. Який буде знати як це зробити", — заявив політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Уряд розробив проект Бюджетної декларації на 2025-2027 роки. Згідно, із інформацією нардепа Ярослава Железняка, уряд не планує підвищувати розмір мінімальної зарплати та прожитковий мінімум, від яких залежать всі соціальні виплати. Железняк відзначає, що розмір мінімальної заробітної плати у 2025 буде становити 8000 гривень. По податкам записано розроблення додаткового пакета заходів на 2025— 2027роки в обсязі близько +340 млрд. грн щороку. Ще раз — кожен рік плюс 340. При цьому нардеп дуже порадив почитати документ тим, хто цікавиться акцизом на цигарки/ паливо та рентою. І ще ПДВ в декларації залишається незмінним: 20% весь час до 2027-го.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини