Головна Новини Політика України 2024 Україна на порозі потужної політичної кризи: експерт пояснив чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна на порозі потужної політичної кризи: експерт пояснив чому

Через накопичення проблем Україна може зануритися у політичну кризу

14 березня 2024, 22:59 comments4290
Поділіться публікацією:

В Україні накопичуються проблеми, які можуть вистрілити вже у квітні-травні. Країна на порозі потужної політичної кризи, вважає політолог Віталій Кулик.

Україна на порозі потужної політичної кризи: експерт пояснив чому

В України накопичуються проблеми. Фото з відкритих джерел

"Є питання щодо збереження провладної більшості у Верховній Раді. Ми не знаємо, чи зможе парламент проголосувати за призначення нового прем’єр-міністра, коли виникне така необхідність. Також насувається конституційна криза. Роз’яснення щодо легітимності президента має надати Конституційний Суд, а не ЦВК. Водночас Банкова не хоче відправляти лист до Конституційного Суду, оскільки боїться отримати не таку відповідь, на яку очікує. Свого часу Офіс президента створив конфліктну ситуацію з КС, а тепер боїться звертатися до нього", — розповів політолог.  

За словами Кулика, якщо пояснювати ухвалення рішень політичною доцільністю і запитом на справедливість, це лише загострить політичну кризу і загонить Україну в тупик.

"Замість того, щоб ухвалювати неправові рішення, влада повинна розпочати відкритий діалог із суспільством, якщо не хоче поглиблення кризової ситуації", — резюмував він. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Офіс президента розглядає можливість формування технократичного уряду на чолі з Андрієм Єрмаком. На Банковій вважають, що створення такого уряду допоможе вивести Україну з політичної кризи, заявив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик. Виходом із наростаючої кризи міг би стати технократичний уряд національної стійкості, вважає політолог. Однак, на його думку, Банкова не збирається створювати такий технократичний уряд, а натомість обирає прості і помилкові рішення.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що пропагандистка Тетяна Монтян, яка після початку російського повномасштабного вторгнення втекла з Києва у Донецьк, раптом "прозріла" від поганого життя в захопленому Росією місті. Монтян чомусь висловлює своє обурення непрацюючою поштою в місті, хоча сама 10 років боролася за те, щоби Донецьк "звільнили від нормального життя".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини