Головна Новини Політика України 2024 Хто може очолити Кабмін технократів: названо відоме прізвище
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто може очолити Кабмін технократів: названо відоме прізвище

У Зеленського вважають, що зміна уряду допоможе подолати кризу

14 березня 2024, 00:10
Поділіться публікацією:

Офіс президента розглядає можливість формування технократичного уряду на чолі з Андрієм Єрмаком. На Банковій вважають, що створення такого уряду допоможе вивести Україну з політичної кризи, заявив політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

Хто може очолити Кабмін технократів: названо відоме прізвище

В Україні загострюється політична криза. Фото з відкритих джерел

За словами Віталія Кулика, задля уникнення протиріч між різними політичними силами ще у 2022 році Банкова могла створити уряд національної єдності, але не пішла на такий крок через небажання ділитися владою.

Натомість зараз виходом із наростаючої кризи міг би стати технократичний уряд національної стійкості, вважає політолог. Однак, на думку експерта, Офіс президента не збирається створювати такий технократичний уряд, а натомість обирає прості і помилкові рішення.

"Банкова вважає: якщо суспільство хоче новий Кабмін, до якого має перейти частина владних повноважень, то давайте призначимо прем’єр-міністром Андрія Єрмака. Буде такий уряд технократичним урядом національної стійкості чи продовженням Банкової – подивимось. На Банковій вважають, що таким чином можна буде зняти питання політичної кризи, запустити уряд та відновити у ВРУ режим гарантування необхідної кількості голосів", – відзначив Віталій Кулик.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські командири зізналися, що через брак снарядів та активний наступ росіян Збройні сили не зможуть довго протриматися. Видання Der Spiegel поспілкувалося з українськими офіцерами, щоби вияснити ситуацію на різних ділянках фронту. За словами офіцерів ЗСУ, якщо окупанти посилять атаки, то через гостру нестачу особового складу, зброї та боєприпасів українцям не вдасться надовго зупинити їх. Тоді українським підрозділам доведеться відступати на позиції, які слабо підготовлені для оборони.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що очільник Білого дому Джо Байден розкритикував свого конкурента на виборах президента США Дональда Трампа за зустріч у Флориді з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Президент США наголосив, що виступає за майбутнє, в якому американці будуть захищати демократію, а не применшувати її.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іван Сірко

14 березня 2024, 01:56

Жесть! Що вони мелять та творять зовсім безглузді! Цей Андрій Єрмак бандюган ще той на кацапландію як працював так і працює! До кінця осені народне повстаненя таке буде - цю банду треба зносити!


Новини