Головна Новини Політика України 2024 У ВР звинуватили Кабмін в тому, що він зволікає із законопроектом про демобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР звинуватили Кабмін в тому, що він зволікає із законопроектом про демобілізацію

Кабмін має підготувати законопроект про демобілізацію, проте зволікає із цим, говорять у Верховній Раді

26 червня 2024, 17:51
Поділіться публікацією:

Законопроект про демобілізацію є відповідальністю Кабінету міністрів України, але наразі Верховна Рада не отримувала жодної відповідної законодавчої ініціативи з цього питання, заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп Федір Веніславський під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

У ВР звинуватили Кабмін в тому, що він зволікає із законопроектом про демобілізацію

Федір Веніславський

Веніславський нагадав, що під час розгляду законопроекту про мобілізацію на фінальній стадії до парламенту надійшло звернення від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та міністра оборони України Рустема Умєрова. Вони попросили виключити з остаточного тексту положення, що стосуються звільнення з військової служби окремих категорій військовослужбовців.

Як відзначив нардеп, Верховна Рада доручила розробити відповідний законопроект, який би передбачав критерії, підстави та строки можливого звільнення окремих категорій військовослужбовців, які вже відслужили певний термін або брали участь у бойових діях.

Однак, як заявив Веніславський, наразі до Верховної Ради законодавчі ініціативи щодо демобілізації від Кабінету міністрів не надходили.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз повідомила, що на робочій групі з Міноборони та Генштабом було досягнуто домовленості: якщо протягом наступних 3-4 місяців збережеться позитивна динаміка мобілізації, то в жовтні парламентарі розглянуть закон про демобілізацію.

Фріз зазначила, що на робочій групі обговорювалася необхідність розробки відповідного законопроекту, який має підготувати виконавча влада відповідно до прикінцевих положень закону про мобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини