Головна Новини Політика України 2024 У ВР розповіли, коли і за яких умов приймуть закон про демобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР розповіли, коли і за яких умов приймуть закон про демобілізацію

Як повідомила в ефірі Еспресо нардеп Ірина Фріз, народні депутати можуть уже в жовтні прийняти законопроект про демобілізацію

19 червня 2024, 18:23
Поділіться публікацією:

На робочій групі комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки з Міноборони та Генштабом було досягнуто домовленості: якщо протягом наступних 3-4 місяців збережеться позитивна динаміка мобілізації, як у травні та червні, то в жовтні розглянуть закон про демобілізацію, повідомила член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз.

У ВР розповіли, коли і за яких умов приймуть закон про демобілізацію

Демобілізація військових

Як повідомила Фріз, на робочій групі з Міноборони і Генштабом було обговорено необхідність розробки відповідного законопроекту, який відповідно до прикінцевих положень закону про мобілізацію має підготувати виконавча влада.

"Була досягнута домовленість, що Генштаб і Міноборони будуть відслідковувати протягом 3-4 місяців динаміку здійснення мобілізації за новим законом. Якщо вона буде мати таку ж позитивну характеристику, як за травень та червень, тоді у жовтні має бути поданий відповідно розроблений законопроект щодо звільнення з військової служби в час дії воєнного стану, щоб він був розглянутий своєчасно та ухвалений депутатами. Бажано, щоб з грудня він вже набув чинності", — повідомила нардеп.

За її словами, треба прослідкувати, наскільки ці строки будуть витримані та чи збережеться позитивна динаміка мобілізації.

При цьому політик нагадала, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект про демобілізацію, який передбачає, що 36 місяців безперервної військової служби, з яких 18 — за бойовими розпорядженнями, є підставою для звільнення. Порядок звільнення можна обговорювати, але це дієвий та правильний алгоритм, враховуючи потреби ЗСУ у доформуванні у разі звільнення військових, додала нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР говорили, якщо темпи мобілізації будуть тривати на такому ж рівні, то невдовзі до Верховної Ради може потрапити законопроект про демобілізацію.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини