Головна Новини Політика України 2024 У ВР зробили сенсаційну заяву щодо роботи Галущенка: на кого працює міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР зробили сенсаційну заяву щодо роботи Галущенка: на кого працює міністр

У Верховній Раді вважають, що Міненерго працює в інтересах Росії

2 вересня 2024, 17:47
Поділіться публікацією:

Народна депутатка України Юлія Клименко повідомила, що Міністерство енергетики України закупило через Болгарію обладнання російського походження. Зокрема, про це вона сказала в ефірі "Еспресо".

У ВР зробили сенсаційну заяву щодо роботи Галущенка: на кого працює міністр

Міненерго

Клименко зазначила, що Міністерство енергетики опинилося в центрі кількох корупційних скандалів.

"Якщо ви подивитеся на кількість корупційних скандалів, здається, тільки двом заступникам у Міненергетики були пред'явлені достатньо серйозні звинувачення у великих сумах хабарів. Я вже не кажу про такі одіозні махінації або авантюри, які приходять в парламент, наприклад, щодо фінансування добудови енергоблоків Хмельницької АЕС на суму 170-200 млрд грн, які треба витягнути сьогодні з енергетики, щоб через 10 років побудувати чи не побудувати ці блоки. Нам треба вирішувати проблеми з електрикою зараз, а не через 10 років. Це величезні суми грошей", — сказала Клименко.

Вона додала, що частина обладнання, яке мали закупити на ці гроші, вже є в Україні, але воно російського походження і було придбане через Болгарію. За її словами, це одна з невеликих ілюстрацій того, чим займається Міністерство енергетики України.

Клименко також висловила підозри щодо російського впливу на міністерство. Вона нагадала, що Андрій Деркач, якого НАБУ оголосило в розшук у 2022 році за державну зраду, тривалий час мав вплив на "Енергоатом" і всю енергетичну галузь.

"Я маю серйозні підозри, що Міненергетики перебуває під російським впливом. Наскільки ми пам'ятаємо Деркач завжди мав повний контроль та вплив на Енергоатом і в цілому на енергетику. В Енергоатомі працював його прямий помічник Бояринцев, який втік з України. Галущенко і Бояринцев є колишніми співробітниками, думаю, що не тільки співробітниками", — сказала нардеп.

Вона поцікавилася, чимм займається наша контррозвідка, розвідка і СБУ — питання конкретно в енергетичній сфері, яка є ключовою для національної безпеки.

"Чому у нас там досі помічники Деркача, чому там керується неефективно, непрозоро, з величезними скандалами та хабарями — питання до діючої влади", — додала нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після затримання свого зама міністр Галущенко потрапив під шквал нещадної критики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини