Головна Новини Політика України 2024 Після затримання свого заступника Галущенко потрапив під шквал критики: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Після затримання свого заступника Галущенко потрапив під шквал критики: причини

Міністра енергетики звинуватили в черговій маніпуляції на фоні заяв, що саме він сприяв затриманню свого заступника

12 серпня 2024, 11:23 comments1121
Поділіться публікацією:

Як йдеться у повідомленні прес-служби Міненерго, правоохоронці саме за сприяння міністра енергетики Германа Галущенка викрили масштабну корупційну схему, яку організував заступник міністра енергетики, якого було затримано на хабарі у пів мільйона доларів.

Після затримання свого заступника Галущенко потрапив під шквал критики: причини

Олександр Хейло

Міненерго невідкладно внесло подання на Кабінет Міністрів про звільнення вказаного чиновника. Відповідне рішення було оперативно прийнято.

"Очищення енергетики від будь-яких корупційних проявів — один з пріоритетів нашої роботи. Міністерство тісно співпрацює з СБУ, НАБУ та всіма правоохоронними органами задля повного викорінення корупції в енергетичній галузі і унеможливлення проявів корупції в майбутньому", — йдеться у повідомленні прес-служби.

Втім, як звернув увагу голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, у повідомленнях НАБУ і САП немає жодного слова про те, що саме Галущенко допомагав затриманню підозрюваного в корупції чиновника.

На цей же нюанс звернув увагу і нардеп Ярослав Железняк.

"Тут вже Міненерго дало пост (в синхронізації з СБУ), що викрили хабар "за сприянням міністра". Але якщо дивитися на комунікацію НАБУ та САП, то щось там про сприяння немає нічого. Я думаю зараз чудовий момент для нашої традиційної рубрики: викриваємо Галущенко на черговій маніпуляції. Буде суд  і запобіжний захід, побачимо там про роль міністра", — відзначив нардеп.

Разом з цим у Центрі протидії корупції розповіли, що Олександр Хейло, якого затримали за підозрою в корупції, координував роботу вугільної галузі та "опікувався проблемними питаннями шахтарів".

"Доопікувався до того, що антикорупційні органи затримали Хейла на хабарі в 500 тисяч доларів. Взамін, за даними слідства, він обіцяв дозволити вивезти гірничо-видобувне обладнання з прифронтового району Донеччини на шахти, які розташовані на заході країни", — сказано в повідомленні центру.

Там теж звернули увагу на те, що Міненерго та СБУ пишуть, що міністр Галущенко посприяв затриманню свого заступника.

"Цікаво, що у повідомленні НАБУ і САП про це немає жодного слова. Про таке сприяння пишуть лише СБУ та прокуратура, які на 100% залежні від Офісу Президента", — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про деталі затримання заступника Галущенка на хабарі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини