Головна Новини Політика України 2024 Всі голови обласних ТЦК проігнорували засідання слідчої комісії ВР: що їм загрожує
commentss НОВИНИ Всі новини

Всі голови обласних ТЦК проігнорували засідання слідчої комісії ВР: що їм загрожує

Всі голови обласних ТЦК проігнорували засідання ТСК з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства, повідомила нардеп Ірина Фріз

6 червня 2024, 17:11 comments5065
Поділіться публікацією:

Представники обласних ТЦК не з’явились на засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних Силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями, повідомила нардеп Ірина Фріз.

Всі голови обласних ТЦК проігнорували засідання слідчої комісії ВР: що їм загрожує

Ірина Фріз

За її словами, під час засідання, сьогоднішньої ТСК з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, відбулось ганебна ситуація.

Як каже нардеп, кожного дня, в новинах дедалі більше новин про правопорушення з боку представників ТЦК та СП, інтернет переповнений відеозаписами з “пакуванням” у “бусіки” особами у військовій формі. На жаль, додала вона, зафіксовано не поодинокі випадки смертей чи каліцтва військовозобов’язаних в ТЦК та СП.

"І в цей же самий час, в порушення чинного законодавства, не зважаючи на попереднє і завчасне запрошення у форматі або відео-конференції, або особистої присутності – всі голови обласних ТЦК та СП не доєднались до участі у розслідуванні правопорушень, в тому числі, в їх підрозділах",
- заявила Фріз.

Саме тому, за словами нардепа, Тимчасова слідча комісія завершила своє засідання так і не розпочавши його, у зв’язку з відсутністю осіб які мали перед нею бути заслуханими.

"Причини неявки — невідомі, але виглядають як скоординовані "згори" дії",
- додала політик.

Нардеп повідомила, що представнику Міністерства оборони було доведено рішення ТСК, про те що, якщо на наступне засідання голови обласних ТЦК та СП не з’являться, то буде спрямоване колективне депутатське звернення до ДБР, щодо перешкоджання депутатській діяльності за ст.351 ККУ та звернення до Національної поліції про примусове доставлення даних осіб на засідання ТСК.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповів, що міський голова Чернівців обурений діями представників ТЦК. За його словами, через них у місто бояться їхати чоловіки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини