Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді заявили, що Шмигаля не звільнять і вказали на причини
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді заявили, що Шмигаля не звільнять і вказали на причини

Немає юридичних механізмів, щоб звільнити голову уряду під час дії воєнного стану

5 липня 2024, 13:49
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді заявили, що Шмигаля не звільнять і вказали на причини

Денис Шмигаль

Під час воєнного стану не можуть бути припинені повноваження всього уряду. При цьому відставка прем'єр-міністра Дениса Шмигаля автоматично призведе до того, що весь Кабмін піде теж у відставку, сказав в ефірі "Радіо Свобода" член оборонного комітету парламенту Федір Веніславський.

Народний депутат пояснив, що стаття 10 Закону України "Про режим воєнного стану" забороняє припинення повноважень, зокрема й Кабміну. Тому, без змін до законодавства, юридичних можливостей для звільнення Шмигаля наразі немає.

"Тобто, юридичних механізмів реалізації такої гіпотетичного сценарію, я зараз не бачу, без внесення змін до законодавства України", — підкреслив народний обранець.

Веніславський наголосив, що відставка прем'єр-міністра автоматично призведе до відставки всього Кабінету Міністрів. Оскільки припинення повноважень уряду в умовах воєнного стану неможливе, відставка Шмигаля також неможлива.

"Коли конкретний міністр пише заяву про відставку або прем’єр-міністр вносить подання про це, ми його розглядаємо, але повноваження повного складу Кабінету міністрів за законом припинені бути не можуть", — додав Веніславський.

Водночас нардеп анонсував "точкові рішення" про звільнення кількох міністрів, до ефективності діяльності яких виникають питання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що найближчим часом очікується повна зміна Кабміну України. Можуть звільнити прем'єра Дениса Шмигаля та низку інших міністрів.

Також з’явилася інформація про те, що Зеленський, буцімто, втомився від Шмигаля й хоче його звільнення. Втім, також є думка, що голову уряду вирішили прибрати, бо він уже виконав всю "брудну роботу", особливо ту, яка стосується мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини