Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про економічне бронювання від мобілізації: які ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про економічне бронювання від мобілізації: які ціни

Народні депутати подали до Верховної Ради законопроєкт про економічне бронювання від мобілізації. У ньому прописали ціну військового збору для уникнення мобілізації.

12 червня 2024, 14:21
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт 11331, який передбачає можливість економічного бронювання від мобілізації співробітників компаній. За цим законопроєктом бронювання поширюється на всі суб'єкти господарства, а також ФОПів.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про економічне бронювання від мобілізації: які ціни

В Україні може з'явитись економічне бронювання. Фото з відкритих джерел

Згідно з законопроєктом 11331 компанія чи підприємство може заплатити підвищений військовий збір 20 тис. гривень за кожного працівника, якого бажає забронювати від мобілізації. За таку послугу платить не працівник, а бізнес, який сам визнає критичну необхідність цього робітника.

За цим законопроєктом заборонено бронювання для представництв міжнародних компаній, а ФОПи мають підтвердити реальне ведення своєї діяльності впродовж останнього року, щоб мати можливість отримати економічне бронювання.

"У законі ми заклали концепцію "економічного бронювання", яка дозволить зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів", – пояснив причину створення законопроєкту один з його авторів нардеп Дмитро Наталуха.

За словами Наталухи, законопроєкт перебував у роботі шість місяців та врахував побажання бізнесу та урядовців.

Також за словами нардепа, до Верховної Ради подадуть ще два альтернативні законопроєкти про економічне бронювання. Згідно з першим компанії повинні будуть платити за працівника 35 тис. гривень щомісяця, тоді як за іншим сума сплати за найманого робітника зберігається, однак додається можливість економічного бронювання для ФОПів – 20 тис. гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні працює бронювання працівників критичних підприємств, проте ТЦК може їх все одно мобілізувати.

Також "Коментарі" писали про те, як знайти роботу з бронюванням від мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини