Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді озвучили ціну за бронь від мобілізації: скільки потрібно заплатити
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді озвучили ціну за бронь від мобілізації: скільки потрібно заплатити

Роботодавцям будуть пропонувати сплачувати 20 тис. гривень в місяць військового збору за кожного працівника.

22 травня 2024, 16:20 comments8237
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народний депутат та голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповів про ініціативу економічного бронювання від мобілізації та вказав суму, за яку можна буде отримати таку бронь.

У Верховній Раді озвучили ціну за бронь від мобілізації: скільки потрібно заплатити

Економічну бронь від мобілізації може становити 20 тис. гривень. Фото з відкритих джерел

Згідно з ініціативою Дмитра Наталухи роботодавці самостійно можуть визначити тих робітників, без яких підприємству буде складно працювати. Роботодавці за таких робітників повинні будуть сплачувати 20 тис. гривень за кожного та кожного місяця.

"Українському бізнесу все одно потрібно бронювання, бо він має працювати", – стверджує Дмитро Наталуха, а ВР додають, що "Не буде бізнесу з його податками – не буде за що утримувати наших захисників. Ось така може комусь неприємна, але очевидна правда".

Голова комітету з питань економічного розвитку наголошує, що стратегічними мають бути не лише визначені державними посадовцями підприємства, а конкретні працівники, яких зможе обрати роботодавець.

"Поряд з економічним бронюванням, частковою альтернативою може слугувати економічна мобілізація" — говорить голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Ігор Марчук.

Як вказують у Верховній Раді, мета цього підходу – заощадження коштів державного бюджету та їх спрямування на додаткове фінансування Сил оборони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді пояснили, яке покарання слід очікувати військовозобов'язаним, які вчасно не оновили свої дані. Крім того, за несплату штрафу буде наступати кримінальна відповідальність. 

Також "Коментарі" писали про те, як знайти роботу, яка дозволяє отримати бронь від мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини