Головна Новини Політика України 2024 Як будуть карати військовозобов'язаних, які не оновили свої дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Як будуть карати військовозобов'язаних, які не оновили свої дані

Стало відомо, які покарання отримають чоловіки, що не оновили свої дані в ТЦК або онлайн.

22 травня 2024, 15:10 comments1554
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Верховній Раді пояснили, що очікує тих ухилянтів, які не оновили дані та не сплатили штраф за порушення закону про мобілізацію в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ТСН.

Як будуть карати військовозобов'язаних, які не оновили свої дані

Мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

Народна депутатка та членкиня Комітету з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Ірина Фріз розповіла, що очікує тих військовозобов'язаних, які не оновить вчасно свої дані.

"Штрафи (від 17 тис. грн. до 25 тис. 500 грн.) встановлені за порушення військового обліку. Тобто це штрафи за неоновлення даних", – сказала Фріз.

Крім того, народна депутатка вказала, яке покарання слід очікувати тим, хто не сплатив цього штрафу й далі продовжує ухилятись від мобілізації в Україні.

"У разі, якщо військовозобов’язаний не оновив дані і не сплатив штраф, залишається в "сірій зоні", то він вважається ухилянтом і до нього застосовується стаття про порушення закону про мобілізацію. Це передбачає кримінальну відповідальність, загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі", – наголосила Фріз.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міноборони вказало на кількість військовозобов'язаних, які оновили свої дані через застосунок Резерв+. Виявилось, що ця кількість значно перевищує показники ТЦК. Також у Міністерстві оборони попередили на одну групу населення, якій не потрібно встановлювати застосунок.

Також "Коментарі" писали про те, скільки ухилянтів розшукала поліція від початку 2024 року за заявами від ТЦК. Виявилось, що поліції вдалось знайти та доставити у військкомати кожного п'ятого військовозобов'язаного, який перебуває у розшуку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини