Головна Новини Політика України 2024 У Німеччині сказали, як відставка Найєма вплине на конференцію із відновлення України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині сказали, як відставка Найєма вплине на конференцію із відновлення України

Відсутність Найєма на конференції в Берліні жодним чином не вплине на її результати, заявив в коментарі Укрінформу речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт

10 червня 2024, 18:15
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини впевнений, що відсутність на конференції з відновлення у Берліні керівника Держагентства з відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма, який оголосив про свою відставку, не зашкодить заходу, відзначив речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт.

У Німеччині сказали, як відставка Найєма вплине на конференцію із відновлення України

Мустафа Найєм

При цьому він переконаний, що відсутність Найєма не вплине на успіх конференції. Чиновник підкреслив, що відсутність однієї людини не може вплинути на успіх або неуспіх конференції.

Окрім того, представниця прес-служби Міністерства фінансів Німеччини Шарлотте Мігенда додала, що на полях конференції буде підписано спільний документ. За її словами, міністр фінансів Крістіан Лінднер та український міністр Сергій Марченко підпишуть спільну декларацію про наміри, яка стосується фінансування відбудови України та подальшого розвитку інституціонального фінансування.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що голова уряду Денис Шмигаль не підписав відрядження для голови агентства з відновлення Мастафі Найєму в Берлін на конференцію із відновлення України. Після цього Найєм подав у відставку. Окрім того, він повідомив про те, що, буцімто, уряд протягом останніх восьми місяців усіляко блокував роботу агентства, навіть суттєво зменшив зарплату працівникам, чим спровокував відтік кваліфікованих кадрів.

Втім, як відзначають експерти, відставка Найєма була цілком очікуваною після звільнення його патрона Олександра Кубракова із посади міністра інфраструктури. Сам Найєм або не зміг, або не захотів навести мости із новим патроном, тому теж впав у немилість.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини