Головна Новини Політика України 2024 Стало відомо, коли ВР повернеться до розгляду законопроекту про військову поліцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли ВР повернеться до розгляду законопроекту про військову поліцію

Як повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Верховна Рада повернеться до питання створення військової поліції після того, як профільний комітет покаже цілісну квартину створення військової юстиції

5 червня 2024, 17:43
Поділіться публікацією:

В Україні повинна бути дуже справедлива та дуже якісна військова юстиція, заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. При цьому він підкреслив, що вона повинна діяти в комплексі і включати взаємодію військової поліції, військової прокуратури, військових адвокатів та судів. Він підкреслив, що така спеціалізована юстиція має займатися виключно правопорушеннями у військовій сфері.

Стало відомо, коли ВР повернеться до розгляду законопроекту про військову поліцію

Руслан Стефанчук

При цьому він підкреслив, що законопроект щодо військової поліції жодним чином не пов'язаний із "хапанням людей на вулицях". За його словами, в Україні запрацював електронний реєстр, зокрема Резерв+, з допомогою якого можна оновити свої облікові дані.

"І все відбувається переважно в цивільному розумінні. І ви бачите, що кількість цих "хапань" і "засаджувань" в рази зменшилася, тому що люди мають можливість самостійно оновити свої дані для того, щоб вони могли виконати свій військовий обов’язок",
— підкреслив Стефанчук.

При цьому Стефанчук поясний, чому законопроект про військову поліцію було знято з порядку денного. За його словами, люди просто хочуть бачити загальну картину військової юстиції.

"Не починати з військової поліції, тому що це справді викликає дуже багато питань, а потрібна загальна логіка: військова поліція займається цим, військова прокуратура займається, веде такі злочини стосовно таких-то суб’єктів, військовій суди займаються цим-то. І коли буде загальна картина, тоді можна буде почергово ухвалювати відповідні законодавчі акти",
— підкреслив голова Верховної Ради.

При цьому Стефанчук припустив, що після того, як профільний комітет зможе показати народним депутатам цілісну картину військової юстиції – ці питання знову будуть винесені на голосування у Верховну Раду.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати зняли з розгляду законопроекти, які передбачають створення військової поліції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини