Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді пройшло голосування щодо військової поліції: яке рішення прийняли
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді пройшло голосування щодо військової поліції: яке рішення прийняли

Верховна рада відклала законопроєкти, які передбачають створення військової поліції в Україні.

5 червня 2024, 14:32 comments2831
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Верховна Рада зняла законопроєкти 6569-д та 6570-д, які передбачають створення в Україні військової поліції. Про це повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк.

У Верховній Раді пройшло голосування щодо військової поліції: яке рішення прийняли

Військова поліція. Фото з відкритих джерел

Як інформує нардеп Ярослав Железняк за рішення зняти з розгляду законопроєкти 6569-д та 6570-д проголосували 278 народних обранців. У парламенті пояснили, що до розгляду законопроєктів Верховна Рада повернеться після додаткових консультацій.

"Законопроєкт було знято через те, що люди хочуть бачити загальну картину військової юстиції. Не починати з військової поліції, тому що це викликає дуже багато питань. Коли буде загальна картина, тоді можна буде приймати відповідні законодавчі акти", — пояснив причину зняття законопроєкту спікер ВР Руслан Стефанчук.

Військова поліція – це військово-правоохоронний орган, який повинен займатись посиленням військової дисципліни, бойової та мобілізаційної готовності ЗСУ та інших військових формувань України. Крім того, у тексті законопроєкту вказано, що цей орган створений для "забезпечення правопорядку і військової дисципліни серед військовослужбовців, військовозобов'язаних та резервістів" у громадських місцях, вулицях, на військових об’єктах.

Також юристи говорять, що військова поліція повинна була б розшукувати дезертирів та ухилянтів з можливістю заходити у житлові приміщення. Крім того, один з законопроєктів передбачав створення "партизанської мережі" – це люди, які б робили доносили у військову поліцію на ухилянтів та інших порушників.

До складу військової поліції мали зараховувати військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом і за призовом, а чисельність органу сягала б до 1,5% чисельності ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що про заяву Ірини Верещук, яка прокоментувала оновлення даних понад 180 тис. військовозобов'язаних жінок у застосунку "Резерв+". За її словами, ці жінки можуть замінити чоловіків в ТЦК.

Також "Коментарі" писали про трагічний випадок з Житомирщини, коли чоловік помер після доставки до військкомату. У ТЦК пояснили ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини