Головна Новини Політика України 2024 Стало відомо, до якої небезпечної роботи на фронті, уряд хотів би залучити жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, до якої небезпечної роботи на фронті, уряд хотів би залучити жінок

В уряді хотіли б залучити українських жінок до робіт із розмінування територій, про це заявила віце-прем’єр Юлія Свириденко. За її словами, мова йде про гендерну рівність, яка є невід’ємною частиною політики України

30 квітня 2024, 14:53
Поділіться публікацією:

Київ дуже хоче збільшити участь жінок у діяльності операторів протимінної діяльності, заявила віце-прем’єр Юлія Свириденко під час зустрічі з послом Канади у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О’Ніл.

Стало відомо, до якої небезпечної роботи на фронті, уряд хотів би залучити жінок

Юлія Свириденко

За словами Свириденко, Україна наразі має потребу у більшій кількості операторів з розмінування. Також Києву потрібно більше відповідної техніки та спеціальних навчань саперів.

При цьому віце-прем’єр підкреслила, що Кабмін розглядає можливість державного фінансування приватних операторів. На її думку, такий крок приведе до збільшення кількості таких компаній на ринку України, а також може зацікавити міжнародні компанії, щоб вони активно приєдналися до процесу розмінування українських земель.

Свириденко підкреслила, що Кабмін також прагне забезпечити професійну реалізацію та соціальну інтеграцію жінок, ветеранів та ветеранок, а також осіб, постраждалих від вибухонебезпечних предметів та осіб з інвалідністю через залучення до виконання робіт у сфері протимінної діяльності. Міністр висловила сподівання, що партнери з Канади зможуть долучитися до програм із такого навчання жінок.

"Гендерна рівність розглядається як невід’ємна частина політики України, яка базується на принципах інтеграції, інклюзивності та цілісності. Це стосується всіх видів діяльності, зокрема, і таких важливих напрямів як розмінування",
— відзначила Свириденко.

При цьому віце-прем’єр додала, що Україна станом на зараз має помітні успіхи в цьому питанні. За її інформацією, середній рівень залучення жінок серед усіх державних і недержавних операторів сягає близько 30%, а це відповідає порядку денному НАТО "Жінки, мир і безпека".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що в уряді повідомили про те, що примусово не повертатимуть чоловіків із-за кордону в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини