Головна Новини Політика України 2024 Стало відомо, чи примусово повертатимуть чоловіків в Україну. Що кажуть в уряді
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи примусово повертатимуть чоловіків в Україну. Що кажуть в уряді

Україна не буде примусово повертати українських чоловіків з-за кордону, про це в інтерв'ю Deutsche Welle повідомила віце-прем’єр Ольга Стефанішина. Проте вона закликала пам’ятати, що в країні йде війна, і її потрібно вигравати

30 квітня 2024, 14:24
Поділіться публікацією:

Україна не планує здійснювати жодних заходів направлених на примусове повернення чоловіків із-за кордону, повідомила віце-прем’єр Ольга Стефанішина. При цьому вона заспокоїла українських чоловіків тим, що надання даних територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки не буде означати автоматичну мобілізацію на фронт.

Стало відомо, чи примусово повертатимуть чоловіків в Україну. Що кажуть в уряді

Ольга Стефанішина

Як підкреслила віце-прем’єр, народні депутати ухвалили закон про мобілізацію, саме тому керівництво країни хоче зрозуміти, в якому обсязі в перспективі можна замінити військових на фронті. Тобто, відзначила урядовиця, йдеться виключно про потенціал мобілізації — облік і інформацію. Саме це є першочерговою метою, додала Стефанішина.

Віце-прем’єр повідомила, що уже в травні Україну відвідає єврокомісар з питань внутрішніх справ і міграції Ілви Йоганссон. Вона планує обговорити з владою країни питання, що стосується подальшого юридичного статусу українців за кордоном. Справа у тому, додала віце-прем’єр, що механізм тимчасового захисту в Європейському Союзі, який працює зараз, чинний до березня 2025 року.

"Тому обмежень і примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку в країну, яка воює, не буде",
- підкреслила Стефанішина.

Проте урядовиця все ж додала, що у питаннях війни немає приємних рішень. При цьому вона закликала пам’ятати, що війна продовжується і Києву потрібно думати над тим, як її виграти.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що МЗС обмежило доступ українським чоловікам за кордоном до отримання консульських послуг. Була думка, що таким чином Україна планує повернути українських чоловіків. Втім, є думка, що насправді влада пішла на такий крок, щоб сподобатися тим українцям, які залишилися в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини