Головна Новини Політика України 2024 «Списання» українських біженців в Європі. Чому влада вирішила відмовитися від них
commentss НОВИНИ Всі новини

«Списання» українських біженців в Європі. Чому влада вирішила відмовитися від них

Схоже, що хтось у владі вирішив «списати» українських біженців в Європі, як нерентабельний електоральний ресурс, підкреслив у Фейсбуці політолог Віталій Клик. За його словами, боротися за їх голоси важко

30 квітня 2024, 13:35 comments2726
Поділіться публікацією:

Як вважає політолог Віталій Кулик, виглядає на те, що дехто у владі вирішив “списати” українських біженців в Європі як “нерентабельний електоральний актив”.

«Списання» українських біженців в Європі. Чому влада вирішила відмовитися від них

Українські біженці

"Не отримають вони голоси людей, які виїхали від війни до ЄС. Бо повернути людей та їх підтримку — то робота", — відзначив експерт.

Наприклад, за його словами, необхідно змінити економічну ситуацію, знизити тиск на бізнес, надати гарантії, захистити, нагодувати, навчити. Окрім того, додав експерт, необхідно показати, що в Україні у людей є майбутнє, якщо не сьогодні, то принаймні завтра.

"А це все складно. Набагато легше назвати усіх біженців “ухилянтами”. Розколоти українців на тих хто поїхав і хто залишився. І нацькувати одних на інших", — підкреслив політолог.

Втім, Кулик погоджується, що є частина тих, хто тікав не від війни, а за європейською соціалкою.

"Є ті хто купив липові інвалідності чи “родичів для догляду” й уникнув мобілізації. Але переважна більшість людей, які виїхали шукали прихистку від російських бомб та шахедів. І ці біженці об'єдналися в окрему спільноту, які не тільки донатять на ЗСУ, але й нагадують Європі про необхідність зупинити Путіна", — підкреслив політолог.

На його думку, сьогодні Україні потрібна активна діаспора, яка б просувала українську позицію у світі та тиснула акціями на місцевих політиків, ставила на місце російську “п’яту колону”, вела б інформаційну війну з рашизмом.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що, буцімто, українська влада вирішила відмовитися від українських чоловіків за кордоном, бо вони не повернуться в Україну і не будуть тут голосувати, тому краще робити ставку на тих, хто знаходиться в країні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 квітня 2024, 12:45

Бандерівська нацистська пихатість здувається у всьому в тому числі і у кордонах 1991 "Крим наш" мирний план тощо. Зараз корумпований нацизм ламає голову чи не порушив Путін домовленості не чіпати їх нерухому розкіш чи то замок патріотичного Кивалова від дружнього вогню постраждав. Раптом по дружнім центрам прийняття рішень почне прилітати. Експеримент свідомих закінчується.


Новини