Головна Новини Політика України 2024 Стало остаточно ясно, чи йде Кулеба у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало остаточно ясно, чи йде Кулеба у відставку

Глава МЗС Кулеба подав у відставку, заява вже у Руслана Стефанчука

4 вересня 2024, 08:51
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба подав заяву про відставку. Як передає портал "Коментарі", цю інформацію у Facebook підтвердив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Стало остаточно ясно, чи йде Кулеба у відставку

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"У Верховну Раду надійшла заява від міністра закордонних справ України Кулеби Д.І. про відставку", – зазначив речник парламенту.

Він опублікував фото документа та додав, що заяву розглянуть на одному з найближчих пленарних засідань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до Ради надійшли заяви про відставку низки міністрів та голови Фонду держмайна. За словами голови ВР Руслана Стефанчука, заяви про відставку подали: міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Камишин Олександр; міністр юстиції України Малюська Денис; міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Стрілець Руслан; віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина; віце-прем'єр-міністр України – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук; голова Фонду державного майна України Коваль Віталій. Також у списку на відставку є міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Чому зараз назріла серія гучних відставок? Хто може обійняти вакантні посади? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українські міністри масово писали заяви на звільнення. Серед них і віце-прем'єр із євроінтеграції Ольга Стефанишина. Її заяву нардеп Ірина Геращенко назвала "очікуваною новиною".

"Очікувана новина на тлі заяви про звільнення міністра юстиції Малюськи. ОП давно планували віддати під пані Стефанишину міністерство юстиції, тому прогнозую, що вона об'єднає посаду віце-прем'єр-міністра юстиції", — заявила Геращенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини