Головна Новини Політика України 2024 Ситуація з забезпеченням пенсіями критична: Жолнович розповіла на що сподіватись майбутнім пенсіонерам
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація з забезпеченням пенсіями критична: Жолнович розповіла на що сподіватись майбутнім пенсіонерам

Оксана Жолнович вважає, що українці мають створити власні заощадження, які могли б використовувати при досягненні виходу на пенсію.

4 липня 2024, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що кількість людей, які платять ЄСВ в Україні менше ніж кількість пенсіонерів. За її словами, через такі обставини ситуація з пенсійним забезпеченням критична.

Ситуація з забезпеченням пенсіями критична: Жолнович розповіла на що сподіватись майбутнім пенсіонерам

Жолнович розповіла про критичну ситуацію з пенсіями в Україні. Фото з відкритих джерел

Оксана Жолнович виступила на заході "Захист соціальних прав під час війни в Україні" у Вільнюсі, де розповіла про проблеми, які виникають в соціальній сфері. За її словами, Україні не вистачає грошей, щоб забезпечити пенсіонерів.

"Через зменшення кількості людей, бо велика кількість їх або воює, або виїхала рятувати своє життя, ми втрачаймо можливість для соціального захисту громадян. У нас не вистачає ресурсу, щоб підтримати або збільшити пенсії для наших пенсіонерів. Сьогодні практично всі вони на межі бідності", — сказала Жолнович.

Міністерка соцполітики наголосила, що в Україні пенсіонерів більше, ніж тих, хто платить соціальні внески.

"У нас сьогодні критична ситуація з пенсійним забезпеченням, адже 9,5 млн людей платять ЄСВ, а 11 млн пенсіонерів пенсію отримують. Це дуже несприятливе співвідношення для наших громадян", — заявила Жолнович.

Очільниця Мінсоцполітики розповіла, що Україна має створити такі умови, щоб працюючі українці змогли створити власні заощадження, які забезпечили б їх пенсії в майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній міністр соцполітики Андрій Рева дав просте пояснення, чому в Україні малі пенсії зберігаються роками.

Також "Коментарі" писали про те, що уряд планує заморозити на три роки підвищення пенсій в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ірина

5 липня 2024, 08:20

Так рік тому назад казали, що грошей вистачає для всіх---і на пенсії, і на соцвиплати ітд. А може---зменшити зарплати для вякого непотрібного державного адмінперсоналу, які отримують по 100 000грн. в місяць в середньому!

Василь

5 липня 2024, 07:46

А зарплата яка? в таких як Жолнович???


Новини